Eczacıbaşı Vitra lider oldu!

2014 CEV Denizbank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde, RC Cannes (Fransa), Agel Prostejov (Çek Cumhuriyeti) ve Schweriner SC (Almanya) takımları ile D Grubu'nda yer alan temsilcimiz Eczacıbaşı Vitra, bugün üçüncü grup karşılaşmasında RC Cannes'ı 3-0 yendi.

Eczacıbaşı Vitra lider oldu!
28 Kasım 2013 Perşembe 21:11 tarihinde eklendi.
 
 
İstanbul'daki Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanan karşılaşmayı; 26-24, 25-21 ve 25-23'lük setlerle 3-0 kazanan Eczacıbaşı Vitra, CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'ndeki üçüncü galibiyetini aldı ve puanını 9'a yükselterek grubunda liderliğe yükseldi.
 
Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanan mücadelede turuncu-beyazlılarda Neslihan 14, Esra 13 ve Usic 10 (3 blok) sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler oldu. Fransız ekibi Cannes' da ise Centoni 22 sayı üretti.
 
Eczacıbaşı grubundaki 4. maçında 5 Aralık'ta yine Cannes'la Fransa'da karşılaşacak. Palais des Victoires Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 21.00'de başlayacak.
 
NESLİHAN DEMİR: ÇOK GÜZEL BİR TAKIM OYUNU OYNADIK
 
0 gibi net bir skor ile almak bizim için çok iyi oldu. Takımda çok sakatımız vardı, antrenman yapamayanımız vardı. Ona rağmen gene de çok az antrenman sayısı ile herkes çok iyi işler yaptı. Çok güzel bir takım oyunu oynadık. Zaman zaman zorlandık ama oradan maçı çevirip kazanmasını bildik. Bu bizim için ileriki maçlar için çok umut verici. İnşallah böyle devam eder. Orda da galip gelmek istiyoruz ve grup birincisi olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Eczacıbaşı Vitra Antrenörü Lorenzo Micelli; Maça iyi başlayamadıklarını ve ikinci sette gerçek güçlerini gösterdiklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;
 
"Son sette ise konsantrasyon üst seviyeye çıkartarak maçı kazanmasını bildik. Bu belki en iyi oyunumuz değildi ama 3-0 kazanmasını bildik böyle zor bir maçta. Cannes'daki maç tabii zor olacak. Çok iyi bir takım ama kazanmak istiyoruz."
 
Eczacıbaşı'nın genç Pasör'ü Asuman Karakoyun ise "Grubumuzun en zor maçlarından bir tanesini oynadık ve galibiyetle kapattık. Önümüzde bir Cannes maçı daha var, tabii diğer maçlarda var ama yine Cannes ile oynayacağız Fransa'da. O maçın daha zor olmasını bekliyoruz. Kendi evimizde galip geldiğimiz için mutluyuz. Hedefimiz grubu lider tamamlamak ve şampiyon olmak" dedi.
 
ESRA Gümüş KIRICI: MUTLUYUZ, GÜZEL NET BİR GALİBİYET ALDIK
 
Eczacıbaşı Vitra takımının kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, Ev sahibi oldukları maçta kazanmalarının çok iyi olduğunu belirterek;"İlerisi için avantaj yakaladık gruptaki en önemli maçımız Cannes maçıydı.

Cannes takımı Avrupa'da ismi olan bir takım, her zaman Şampiyonlar Ligi'nde iyi dereceler alan bir takım ve Final-Four'a kalan bir takım bunun bilincinde maça çıktık, zorlayacaklardı orda daha da zor olacak kendi evlerinde ama biz burada avantaj yakaladık, mutluyuz, güzel net bir galibiyet aldık. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
Eczacıbaşı Vitra takımının orta oyuncusu Büşra Cansu ise 'Bu maçı kazanmak grup liderliği için çok önemliydi. Net bir skor olunca bizi daha da mutlu etti. Biraz oyuna iyi başlamadık, ilk set servis hataları yaptık ama attığımız bölümde ise çok iyi servis kullandık.

Bugün en iyi yaptığımız şey takım oyunu oldu, birbirimizin hatalarını çok iyi kapattık. Dolayısıyla buda takıma yansıdı. Güzel bir sonuç oldu. Son sette biraz heyecan yarattık diyebilirim, birkaç hata oldu ama iyi toparladığımızı düşünüyorum. Sonuç olarak 3-0 net bir galibiyet bizim oldu, mutluyuz tabii ki" dedi.

DHA