Edebiyatçılar ‘Tanpınar’da Kadın’ı yazacak

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın startı verildi

Edebiyatçılar Tanpınarda Kadını yazacak
31 Ocak 2014 Cuma 17:22 tarihinde eklendi.

Bu yıl konusu 'Tanpınar’da Kadın' olarak belirlenen yarışmaya katılacak olan eserler,9 Mayıs’a kadar Osmangazi Belediyesi'ne teslim edilmiş olacak.

    'Bursa’da Zaman' şiirinin yazarı büyük usta Ahmet Hamdi Tanpınar anısına, ilki 2001 yılında ‘Deneme’ dalında düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, geçtiğimiz 13 yıl içerisinde Türk edebiyatına bir çok eser ve yeni isimler kazandırdı. Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen basın toplantısı ile duyurusu yapılıp startı verilen yarışmanın bu yılki konusu, ‘Tanpınar’da Kadın’ olarak belirlendi. 'Araştırma – İnceleme' teması ile düzenlenecek olan hikaye yarışmasına katılım, bir eserle sınırlandırılırken, eserlerin metin uzunluğu isi 20 sayfayı geçemeyecek.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak düzenledikleri bir çok sosyal ve kültürel etkinliğin en önemlilerinden birinin Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması olduğunu söyledi. Ahmet Hamdi Tanpınar hikaye yarışmasının ününün Türkiye sınırlarını aştığını ifade eden Dündar, “13 yıldır düzenlenen yarışmada Avrupa’nın bir çok şehrinden katılım oldu. Geçtiğimiz yıl hikaye dalında düzenlenen yarışmada 985 eser başvurmuştu. Bu senenin teması ‘Araştırma-İnceleme’, yarışmanın konusu ise ‘Tanpınar’da Kadın’ olarak belirlendi. 9 Mayıs 2014tarihine kadar yarışmacılara açık olacak ve o tarihe kadar katılacak olan yazarlarımız, yazdıkları hikayeleri belediyeye teslim edecek” dedi. Başkan Dündar, “Yurt içi ve yurt dışından Ahmet Hamdi Tanpınar severleri, edebiyat severleri, düşünen, yazan ve yorum yapan herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

    Yarışmanın jüri üyeleri Şair Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Ali Çolak, Prof. Dr. Handan İnci, Ali Osman Dönmez, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz'in de katıldığı basın toplantısında konuşan Şair Hilmi Yavuz, Türk edebiyatına verdiği destek için Başkan Dündar’a teşekkür etti. Yavuz, “Bu yarışmaya katılarak ödül kazananlar, Türk edebiyatında öne çıkıyor. Geçmişte 1. olmuş isimlerden Cem Kalender, bu gün 3. romanını çıkarttı. Genç ve yetenekli yazarların öne çıkması adına çok önemli bulduğumuz yarışmamızın, 2006 yılı birincisi, bu gün yarışmamızın jüri üyesi. Türkiye’nin düşünce, sanat ve kültür hayatına sağladığı katkılar için Osmangazi Belediyesi ve Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum.” dedi.

    Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın jüri üyesi Ali Osman Dönmez, 2006 yılında katıldığı yarışmada elde ettiği birinciliğin, kendisi için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Dönmez, “Bu gün burada jüri üyesi olarak bulunmak benim için büyük bir gurur. 2006 yılından bu güne bu ödülü taşıyabilmenin mücadelesini verdim. Bu gün üstatlarımın arasında jüri üyesi olarak bulunmak, benim için büyük bir onur.” diye konuştu.

    Bu yıl 'Tanpınar’da Kadın' konusuyla 13’üncüsü düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nda, birinciye 5, ikinciye 4, üçüncüye, 3, mansiyon alanlara ise 2’şer bin lira para ödülü verilecek.


CİHAN