Edip Akbayram'a büyük ayıp!

Bir TV kanalı, ünlü sanatçı Edip Akbayram'ın efsane şarkıları eşliğinde, cinsel gücü artırıcı ürün pazarladı. RTÜK, 12 bin lira para cezası verdi

Edip Akbayrama büyük ayıp!
19 Nisan 2014 Cumartesi 12:34 tarihinde eklendi.
Anadolu Pop müziğinin efsane ismi Edip Akbayram'a büyük ayıp... Adana'daki bir TV kanalı, erkekler için cinsel gücü artırıcı ürün pazarlaması sırasında, sanatçı Akbayram'ın, 'Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme' parçasını fon müziği olarak kullandı. RTÜK de, TV kanalına 12 bin lira para cezası verdi. 
 
Gazeteport'un haberine göre; RTÜK toplantısında, Adana'dan yayın yapan Kaful TV'nin 21 Şubat günlü yayını değerlendirildi. Reklam kuşağında cinsel gücü artırıcı bitkisel bir ürün tanıtılarak, "Erkeklere özel performans... Mutluluğun doruklarında, uzun geceler yaşayın" denildi. Tanıtım sırasında da Edip Akbayram'ın seslendirdiği, "Değmen benim gamlı yaslı gönlüme" adlı parçası çalındı. Telefon numarası verilerek, 49 liraya ürün pazarlandı. 
 
Sağlık Bakanlığı RTÜK'e gönderdiği yazıda tedavide etkinliği ve emniyeti kanıtlanmamış olan bu tür ürünlerin reklamının izleyiciyi yanıltıcı, istismar edici ve sağlığa zararlı olduğunu bildirdi. RTÜK üyeleri de, 'Tüketicinin çıkarlarına zarar verici reklam yapmak, çocukların fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar vermek, deneyimsizlik veya saflıklarını istismar etmek' gerekçesiyle, Kaful TV'ye 12 bin 353 lira para cezası verdi.