Edirne muhtarları Romanya’ya çıkarma yaptı

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Tarım Komitesi Edirne’den 45 muhtarı Romanya’ya götürdü.

Edirne muhtarları Romanyaya çıkarma yaptı
29 Mart 2013 Cuma 14:05 tarihinde eklendi.

 

Bilinçli bir tarımın yapılabilmesi için alanlarında uzmanların katıldığı bilgilendirme semineri düzenleyen komite çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
 
Bu kapsamda il genelinde 45 muhtarın katıldığı yurt dışı gezisi düzenlendi. Çoğu muhtarın ilk kez katıldığı bir yurt dışı gezisinde Romanya gezildi.
 
Başkent Bükreş ve Köstence şehirlerine giden muhtarlar ülkenin tarihi ve turistik mekanlarını, tarımsal alanlarını, Türk şehitliğini, Türk Üniversitesi ve kolejlerini ziyaret etti.
 
Üç gün süren yoğun Romanya gezisinin ardından muhtarlar bu ülkeden memnun bir şekilde ayrıldı.
 
BİŞDER Tarım Komitesi Başkanı Bülent Cihangir, Trakya'nın tarımsal üretim bakımından Türkiye'nin en önemli bölgelerinden biri olduğunu söyledi.
 
Tarımla uğraşan insanların büyük çoğunluğunu köylerde oturan vatandaşlar olduğunu anlatan Cihangir, köylülerin tarımla ilgili yeni bilgiler edinmesinde muhtarlara önemli görevler düştüğünü kaydetti.
 
Bu kapsamda yıl içerisinde muhtara dönük çok sayıda bilgilendirici programlar düzenlediklerini anlatan Cihangir, bu önemli kesimin yaşadığı coğrafyadaki diğer ülkeleri tanımaları için bir yurt dışı programı gerçekleştirdiğini anlattı.
 
Programın çok verimli geçtiğini ifade eden Bülent Cihangir, dolu dolu geçen üç günün ardından muhtarların memnun bir şekilde evlerine döndüğünü ve bu tür gezilerin devamını talep ettiklerini dile getirdi.
 
Geziye katılan Demirhan Köyü Muhtarı Sadullah Biçen, geziyi düzenleyen BİŞDER Tarım Komitesi’ne teşekkür ederek gezi sayesinde yeri yerler görme imkanı bulduklarını ifade etti.
 
Korucu Köyü Muhtarı Mahmut Noyan ise bir dönem atalarının geldiği topraklarda onların izini görmenin kendilerini hem sevindirdiğini hem de hüzünlendirdiğini söyledi.
 
Noyan, Bükreş şehitliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti.
 
Yünlüce Köyü Muhtarı  Yusuf Eryılmaz da, Türk okullarında görev yapan fedakar öğretmenlerin çabalarına tanık olduklarını belirterek örnek işler yapan bu gönüllü eğitim kadrosunun çalışmalarından gurur duyduklarını anlattı.

CİHAN