Edirne Valisi'den o doktor hakkında açıklama!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, görevden aldığı Devlet Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Dilek Tucer'in kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında izinsiz olarak basına bilgi ve demeç verdiği için görevden aldığını açıkladı.

Edirne Valisiden o doktor hakkında açıklama!
16 Eylül 2014 Salı 18:05 tarihinde eklendi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı yazılı açıklamada 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 15'nci maddesine atıfta bulunarak Dr. Dilek Tucer'in yetkisiz ve izinsiz açıklama yaptığını ifade etti. Vali Şahin yazılı açıklamasında, "Edirne Devlet Hastanesi'nde görevli Gastroentoloji Uzmanı Dr. Dilek Tucer'in, kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yol açacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki idari ve siyasi makamların görev alanına müdahale ederek toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu konularda hiçbir bilimsel veriler olmadan açıklamalarda bulunarak bir hekim sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranışlar sergilemesi sebebiyle görevden alınmıştır. Hakkında açılan soruşturma sürmektedir. Müfettiş raporu doğrultusunda kişinin durumu değerlendirilecektir. Valiliğimiz hiçbir kişi veya kuruma ön yargılı ve taraflı olarak davranmamakta, hukuk devletinin gereği kapsamında yasal yetkisini kullanarak hareket etmektedir" dedi.
 
YERİNE DOKTOR GÖREVLENDİRİLDİ
 
Vali Şahin, görevden aldığı Edirne Devlet Hastanesi'nin tek Gastroentoloji Uzmanı olan Dr. Dilek Tucer'in yerine ise Kırklareli Devlet Hastanesi'nden geçici görevle doktor görevlendirildiğini, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bünyesinde de aynı branştan 3 akademisyenin görev yaptığını hatırlattı.