Edirne’de 56 köye elektrik verilemiyor

EDİRNE'de etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrası direklerin devrilmesi nedeniyle, Trakya Dağıtım Şirketi (TREDAŞ) tarafından Enez ilçe merkezi ile Keşan, İpsala, Havsa, Lalapaşa ve Edirne kent merkezine bağlı toplam 56 köye 2 gündür elektrik verilemiyor.

Edirnede 56 köye elektrik verilemiyor
06 Şubat 2016 Cumartesi 19:14 tarihinde eklendi.
EDİRNE'de etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrası  direklerin devrilmesi nedeniyle, Trakya Dağıtım Şirketi (TREDAŞ) tarafından Enez ilçe merkezi ile Keşan, İpsala, Havsa, Lalapaşa ve Edirne kent merkezine bağlı toplam 56 köye 2 gündür elektrik verilemiyor. Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, onarım çalışmalarının Pazartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi. 
 
Edirne'de dün yoğun kar yağışı ve fırtına sonrasında elektrik direklerin devrildi. Direklerin devrilmesi sonucu iki gündür Edirne merkezine bağlı köyler, Enez şehir merkezi, Keşan, İpsala, Havsa ve Lalapaşa ilçelerine bağlı toplam 56 köye 2 gündür elektrik verilemiyor. Köylüler elektrik kesintileriyle birlikte sularının da kesilmesiyle zor günler geçirdiklerini söyledi. Elektrik olmaması nedeniyle köylüler su ihtiyaçlarını köy çeşmelerinden sağlarken, hayvancılık yapanlar da ineklerin sütlerini sağamamaktan yakındı.
 
Süt sağım makineleri çalışmayan köylüler ineklerini jeneratör ve elle sağmaya başladı.
 
Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, yaşanan kesintinin ana hatlarda olduğu için çalışmaların Pazartesi gününü kadar devam edeceğini söyleyerek, "Bölgede devrilen direklerin onarımı için ana trafolardaki akımı kesmek zorunda kalındı. Şu an 18 TREDAŞ ekibi bölgede çalışma yapıyor" dedi. 
 
Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Büyük İsmailçe Köyünde vatandaşlar 2 gündür elektrik ve suların kesik olmasına tepki gösterdi. Köy sakinlerinden 49 yaşındaki Şeref Akgün, onarım ekibinin yetersiz olduğunu ileri sürerek, "Perişan durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sularımız kesik olduğundan hayvanlarımıza su veremiyoruz. Kendi içme suyumuzu köy çeşmelerinden taşıyarak sağlıyoruz" dedi.
 
Edirne merkeze bağlı Sarayakpınar Köyü'nde yaşayan 59 yaşındaki Fevzi Gökmen ise derin dondurucudaki kış boyunca yemek için hazırladıkları gıdaları çöpe atmak zorunda kaldıklarını söyledi.