Edirne'de dev Hıdırellez ateşi

Hıdırellez şenliklerini izlemek için Edirne'ye gelen 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin 'Valide Sultan'ı Nebahat Çehre, şenlik ateşinin başında Romanlarla birlikte göbek atarak eğlendi.

Edirnede dev Hıdırellez ateşi
05 Mayıs 2014 Pazartesi 21:39 tarihinde eklendi, 1.145 kez okundu.
Şenliğin resmi açılış törenlerinin ardından şenlik alanına gelen Valide Sultan Nebahat Çehre, kor hale gelen ateşin üzerinden atladı. Ardından romanların göbek atmasını izleyip onlara eşlik eden Çehre, sergilediği figürlerle de beğeni topladı. Roman çocuklarının kendisine para istemesinden sıkılan Çehre, daha sonra şenlik alanından ayrılmak için aracına doğru gitti. Ancak peşinden takip eden roman çocuklar ısrarını sürdürünce, Çehre çantasından para çıkartarak çocuklara dağıtıp alandan ayrıldı.
 
 ATEŞ ÜSTÜNDEN ATLARKEN DÜŞTÜ
 
 Yakıldığında yaklaşık 10 metre yüksekliğe ulaşan şenlik ateşi kor hale geldiğinde şenliğe katılanlar üzerinden atlayıp dilek diledi. Ateşin üzerinden atlayan bir kadın düşerek yuvarlandı. Ateşin kenarına düşen kadına çevredekiler yardımcı olarak kaldırdı. 
 
 JAPON TURİSTLERİN KAKAVA KEYFİ
 
 Şenlikleri izlemek için İstanbul'dan gelen Japon turistler ise Romanların oyunlarına eşlik ederek davul zurna eşliğinde göbek atarak eğlendi. Her yıl Kakava şenliklerini izlemek için Edirne'ye geldiğini anlatan Japon turist şenliklerden büyük keyif aldıklarını söyledi.

DHA