Edirne'de Hıdrellez coşkusu

Edirnede baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri başladı. Protokol üyeleri tarafından yakılan dev kakava ateşinin üzerinden yüzlerce insan atladı.

Edirnede Hıdrellez coşkusu
05 Mayıs 2013 Pazar 20:57 tarihinde eklendi, 2.030 kez okundu.

Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanında yapılan Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve beraberindeki şehrin önde gelenleri hep birlikte ağaç dallarından oluşan odun parçalarını tutuşturup dev kakava ateşini yaktılar. Odunların üzerine benzin döküldüğü için alevlerin yüksekliği bin anda yaklaşık 10 metreyi buldu. Kakava ateşi çevreye yüksek derece ısı verince, çevredekiler uzaklaştı.

 
Hıdrellez ve Kakava şenliklerine katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından, Japonya'dan ve yurt dışından binlerce kişi turlarla ve özel araçları ile Edirne'ye akın etti. Şenliğe katılanlar davul, zurna eşliğinde göbek atıp eğlenirken, özellikle Roman vatandaşlarının kıvrak dans figürleri izleyenleri büyüledi. Ateşin kor halini almasının ardından üzerinden atlayanlar gönüllerince eğlenip hıdrellezi kutladı. Birbirinden güzel Roman kızları ise, fotoğrafçılara ateş başında ilginç pozlar verdi. 

DHA