Edirne'de lale devri

Edirnede fanatik Galatasaray taraftarı olduğu bilinen Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, kenti çoğunluğu sarı- kırmızı renklerden oluşan 160 bin laleyle süsledi.

Edirnede lale devri
09 Nisan 2013 Salı 15:59 tarihinde eklendi, 1.011 kez okundu.

 

Laleleri baharı karşılamak için diktiklerini belirten Sedefçi, "En büyük hedefimiz bu sene 160 bin olan laleleri seneye 320 bine, sonraki yıllar 500- 600 binler seviyesine getirmek" dedi.
 
Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklığının mevsim normallerine yükselmesinin ardından kentin değişik noktalarına çoğunluğu sarı- kırmızı renkte 160 bin lale dikti. Kentin havasını değiştiren lalelerle baharı karşıladıklarını belirten fanatik Galatasaraylı Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, birkaç yıl içerisinde dikilecek olan lale sayını 600 binlere çıkarmak istediklerini söyledi.
 
Nisan ve Mayıs aylarının lale zamanı olduğunu belirten Sedefçi, 1989’dan bu yana kenti lale dikerek süslediklerini kaydederek şöyle dedi:
 
"1989’dan bu yana biz Edirne Belediye Başkanlığı görevimizde kenti ilk önceleri yüzlerce lale ekerek süslemeye başlamıştık. Yıllar geçince, kentte büyüyünce, yüzler, binler, onlar binler, yüzler binler seviyesine geldi. Bu sene kentin çeşitli yerlerine 160 bin lale soğanı ektik. Şuanda Edirne lalelerle birlikte bir renk cümbüşü yaşıyor. Selimiye Cami ve kentin merkezi daha da güzelleşiyor. Edirne’ye yakışan bir baharı karşılama töreni gibi oldu. Bu aylarda bahara hoş geldin demek için bunları Edirne halkına sunuyoruz. Burada en büyük hedefimiz bu sene 160 bin olan laleleri seneye 320 bine, sonraki yıllar 500- 600 binler seviyesine getirmek."

DHA