Edirne'de otobüs devrildi

Edirne'de Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan giriş yapan yolcu otobüsü Hanlıyenice Köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle şarampole yuvarlandı.

Edirnede otobüs devrildi
26 Ocak 2014 Pazar 19:22 tarihinde eklendi, 1.828 kez okundu.
 
Edirne'de Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan yolcu otobüsü Hanlıyenice köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Can pazarının yaşandığı kazada yan yatan otobüste 13 kişi yaralandı. 
 
Kaza saat 18.30 sıralarında Lalapaşa İlçesi’ne bağlı Hanlıyenice Köyü yakınlarında meydana geldi. Bulgaristan’dan yola çıkan Halit Karasu’nun kullandığı 34 ZY 2529 plakalı özel bir firmaya ait yolcu otobüsü, Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne gitmek için yola çıkan otobüs tipi ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak şarampole yuvarlandı. Kazada yan yatan otobüsten 13 yaralı olarak çıkarıldı. Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, tipi ve yollardaki buzlanma nedeniyle ambulanslar olay yerine gitmekte güçlük çekti. 
 
Soğuk hava nedeniyle bazı yaralılar jandarma ekiplerine ait araçlarda bekletildi. Edirne-Lalapaşa yolunun aşırı buzlanması nedeniyle ilk ambulans köylerin arasından dolaşarak kaza yerine ulaştı. Yaralılardan sürücü Karasu’nun da aralarında bulunduğu 10 kişinin ilk müdahalesi aynı ambulans içerisinde yapıldı. Diğer 3 yaralı ise kaza yerine gelen gazetecilerin bulunduğu araçlarda tutularak tedavi edildi.
 
ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇALIŞMALARI GÜÇLEŞTİRDİ
 
Jandarma ve polis ekiplerinin olay yerinde yaralılara müdahale etmesi de şiddetli rüzgar, tipi ve sıfırın altında 5 dereceye düşen soğuk hava nedeniyle güçlükle yapıldı. Yaklaşık 2 saat sonra olay yerine ulaşabilen 3 ambulans 13 yaralıyı alarak Edirne Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdü. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
 
Polis ve jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

DHA