Edirne'de tecavüz davasında ilk duruşma

Edirne’de 16 yaşındaki Y.Ç.’ye tecavüz ettikleri ve fuhuşa teşvik ettikleri öne sürülen 5’i tutuklu 9 kişinin yargılanmasına başlandı.

17 Ocak 2014 Cuma 19:30 tarihinde eklendi.
2 yıldan 22 yıla kadar hapsi istenen şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Mağdur Y.Ç.’yi fuhuşa teşvik ederek yer temini ettiği iddia edilen 40 yaşındaki P.B., kanser hastası çocuğuna bakabilmek için para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.
 
Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar S.K., S.G., M.Ö. O.S. ile tutuksuz yargılanan P.B. adlı kadınla, O.E.Ö., N.K. ile avukatları katıldı. Olayın ardından Rehabilite Merkezi’ne yerleştirilen 16 yaşındaki mağdur Y.Ç. ise duruşmaya getirilmedi.
 
Mahkemede ilk savunmalarını yapan sanıklardan S.K., suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, "Y.Ç. ile herhangi bir şekilde görüşmedim, cinsel ilişkiye de girmiş değilim. Benim adımı da bu olaya bulaştıran O.E.Ö.’dür. Kendisini döveceğimden korktuğu için karakolda benim adımı vermiş" dedi.
 
Fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmekle suçlanan sanık O.S. ise 16 yaşındaki Y.Ç.’yi tanımadığını söyleyerek, "Ben kimseye fuhuşa teşvik etmedim. Y.Ç. ile herhangi bir şekilde birlikteliğim olmadı, görsem de tanımam" diyerek kendisini savundu.
 
Fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmekle suçlanan sanık P.B. ise ifadesinde, "Benim çocuğum kanser hastası olduğundan dolayı bakabilmek için para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğim oldu. O.S.’nin evinde, arabada başka yerlerde İ.A.’nın getirdiği müşterilerle cinsel ilişkiye girdiğimiz oldu. İlişkiye girdiğim zaman aldığım 50 liranın 20’sini O.S.’ye alıyordu. Bu parayı da yatak parası ve evi kullanma parası olarak alıyordu. Ama bu işi 1 yıldan beri yapıyorum. Ben Y.Ç.'yi tanımıyorum" dedi.
 
Sanıkların ilk savunmalarını alan mahkeme heyeti, duruşmaya getirilmeyen mağdur Y.Ç.’nin talimatla ifadesi alınmasına, tutuklu olan 5 kişinin kaçma ihtimali nedeniyle tutukluluk halinin devamına kadar vererek duruşmayı erteledi.
 
22 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR
 
Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıkların 2 yıldan 22 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede sanıklar M.Ö., S.G., S.K.’ya 'tecavüz' suçlamasıyla 10 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası, 'fuhuşa teşvik ve fuhuş yaptırmak, yer temin etmek' suçlarından S.A., tutuklu E.A., N.K., O.S., P.B.’ye ise 2 yıldan 4 yıla kadar ve tutuklu O.Ö.’ye de 'fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

DHA