Edremit Belediyesi'ne 6’ncı dalga operasyonu

Edremit İlçesi’nde polis, belediye ihaleleri ile hizmet alımlarına fesat karıştırıldığı ve pazar yerlerinden makbuzsuz para toplandığı iddiasıyla operasyon düzenledi.

Edremit Belediyesine 6ncı dalga operasyonu
05 Nisan 2013 Cuma 22:36 tarihinde eklendi.

 

1 Ekim’den bu yana sürdürülen soruşturma kapsamında 6’ıncı dalgada 4 şüpheli gözaltına alınırken bir kişinin de arandığı bildirildi. 
 
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne, saat 12.30 sıralarında gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 saat bilgisayar ve evrakları inceledi.

Polis, saat 18.30 sıralarında Belediye Zabıta Müdürü E.A., zabıta komiserleri N.Ç. ve C.S. ile zabıta memuru Z.K.’yi gözaltına aldı. Polis ekipleri bazı dosyalara da incelemek üzere el koydu. Operasyon kapsamında Zabıta eski Müdürü M.A.Y.’nin de arandığı öğrenildi. 
 
Edremit Belediyesi’ne ilk kez 5 ay önce düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı MHP’li Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10’u tuklu 21 sanık, geçen 20 Mart’ta Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Ed-Bel şirket müdürü H.T., M.E. ve R.A.’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken Başkan Kılıç’ın oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç ile 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Geçen çarşamba günü yapılan operasyonda ise gözaltına alınan Belediye Yazıişleri Müdürü F.K., 'İhaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

DHA