Edremit Belediyesi'ne operasyon: 3 gözaltı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde polis, belediye ve belediyenin bağlı kuruluşu Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım Limited Şirketi'ne (Ed-Bel) yönelik, 'güvenlik ihalelerine fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı' iddialarıyla operasyonda düzenledi.

03 Nisan 2013 Çarşamba 20:01 tarihinde eklendi.

 

1 Ekim'den beri sürdürülen soruşturma kapsamında 5'incisi düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.
 
Bugün saat 12.00 sıralarında belediye hizmet binasına gelen, polis ekipleri Yazıişleri Müdürü F.K.'yı gözaltına aldı, bazı ihale dosyalarına incelenmek üzere el koydu. Operasyon kapsamında Edremit Belediyesi ile bağlı kuruluşu Ed-Bel'in güvenlik ve organizasyon ihalerini alan 2 özel şirket çalışanı da gözaltına alındı.
 
Şüphelilerin sorguları sürerken, Yazıişleri Müdürü F.K. soruşturma kapsamında daha önce de 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla 3 kez polis tarafından gözaltına alınmış, sevk edildiği adliyede serbest bırakılmıştı.
 
Edremit Belediyesi'ne ilk kez 5 ay önce düzenlenen operasyon kapsamında Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10'u tuklu 21 sanık, geçen 20 Mart'ta Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkmıştı. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Ed-Bel şirket müdürü H.T, M.E. ve R.A 'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken Başkan Kılıç'ın oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç ile birlikte 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

DHA