Edremit'te Doğu Perinçek'e özgürlük eylemi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde İşçi Partisi (İP) üyesi bir grup, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile arkadaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

Edremitte Doğu Perinçeke özgürlük eylemi
11 Aralık 2013 Çarşamba 20:24 tarihinde eklendi.
 
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 40 kişilik grup, ellerinde pankart ve dövizlerle hükümeti protesto etti. İP Edremit ilçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Genel Başkanları Doğu Perinçek ve arkadaşlarının serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Türkiye'nin aydınlığa çıkması için Doğu Perinçek ve tutuklu subayların serbest kalması gerektiğini savunan Özdemir, sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı verilmesinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Özdemir açıklamasında şunları söyledi: "Ülkemizde mahkemelerin uygulayabileceği en uzun tutukluluk 5 yıldır. Ergenekon Davası'nda 5 yıldan uzun süre tutuklu kalan 17 kişi bulunmaktadır. Aralarında Genel Başkanımız Doğu Perinçek de var.

Perinçek, 21 Mart 2008 tarihinden bu yana tutukludur ve tutukluluğu 5 yılı aşmıştır. Diğer Ergenekon davası tutuklularının tutukluluk süreleri de yasal sınırı aşmış durumdadır. Bu nedenle derhal serbest bırakılmalıdırlar. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararını uygulamak zorundadır. Silivri'de Türkiye'nin çözümü tutsak alınmıştır. Tutsaklığa son vermek Türkiye'nin aydınlığa çıkışı için zorunludur."
 
Gruptakiler sık sık 'Ergenekon yalanı, Amerikan planı', 'Doğu Perinçek'ler serbest bırakılsın', 'Perinçek çıkacak, hesap soracak' sloganları attı. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan partililer daha sonra sessizce dağıldı.

DHA