Efsane stad satılıyor

Türkiye Profesyonel Ligi'ne geçen yıl veda eden bu sezon Amatör Bölgesel Lig'de oynayacak Koocaelispor'un maçlarını oynadığı, Türkiye ve Avpura'dan birçok takımı ağırladığı İzmit İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazinin satışı kesinleşti.

Efsane stad satılıyor
22 Ağustos 2014 Cuma 17:33 tarihinde eklendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmit'in Alikahya semtinde yapılacak 33 bin kişilik yeni stada karşılık İsmetpaşa Stadı'nı, TOKİ'ye verdi. TOKİ de Emlak Konut'a devretti ve bununla ilgili resmi protokol iki gün önce Ankara'da imzalandı.  Kocaelipor'un maçlarını oynadığı İsmetpaşa Stadı ile birlikte yan tesisleri kapsayan 87 dönüm arazi, Emlak Konut GYO ile yüklenici firma Komusoğlu İnşaat- Tokal İnşaat ortaklığı arasında imzalanan protokolle devredilmiş oldu. Devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından firmanın burada yıkıma başlayacağı, stadın yerine rezidans ve AVM yapılacağı öğrenildi.
 
İzmit'te 1978 açılan ve D-100 Karayolu'nun kenarında bulunan İzmit İsmetpaşa Stadı, o tarihte yerleşim alanı dışındaydı.  Ancak Kocaeli'ndeki göç ve nüfus artışı ile birlikte çevresi konut ve işyerleriyle dolan İsmetpaşa Stadı, geçmişte Kocaelispor'un birçok parlak zaferlerine de ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz sezon sonunda  Bölgesel Amatör Lige düşen  Kocaelispor, bu statta hem Türkiye Ligi takımlarına, hem Avrupa takımlarına karşı birçok galibiyetler elde etmiş, Trabzonspor ile oynanan Türkiye Kupası finalinden bu statta zaferle ayrılmıştı.