Efsaneden Gezi Parkı'na destek!

Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters, Gezi Parkı göstericilerine destek vermek için Facebook sayfasından bir mesaj yayınladı

Efsaneden Gezi Parkına destek!
03 Haziran 2013 Pazartesi 16:47 tarihinde eklendi, 1.084 kez okundu.
4 Ağustos'ta The Wall turnesi kapsamında konser vermek için 7 yıl aradan sonra İstanbul'a gelecek olan efsane müzisyen Roger Waters, Facebook sayfasından bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj...
“Türkiye’deki tüm dostlarıma… Yanınızdayım! Yanınızdayız! Otokrasi ve baskı güçlerine direnmekte çok haklısınız. Kim oldukları önemli değil” diye başlayan mesaj şöyle devam ediyor:
 
“Eğer ben interneti doğru okuyorsam, sizin durumunuzda otokratik, dindar yobazlara karşı savaşıyorsunuz.
 
Türkiye sizin ülkeniz ve biz sizi destekliyor ve özgürlüğünüzü arzuluyoruz ancak aynı zamanda siz ve mücadeleniz dünyanın geri kalanı için çok önemli.
 
Ne zaman bir erkek, bir kadın ya da çocuk sokaklara çıksa ve insan hakları için, kendi kaderini tayin etmek için, demokrasi için, Mistress Liberty (Bayan Özgürlük) için ayaklansa dünyanın geri kalanı onlara borçlanır.
 
Panzerden fışkıran suyun karşısında, göz yaşartıcı gaz bulutlarının içinde fiziksel olarak sizinle değiliz ama ruhen sizinleyiz.
 
Duruşunuzu alkışlıyoruz çünkü kolay olmadığını biliyoruz.
 
Büyük ülkeniz doğu ile batı arasındaki eşikte duruyor. İstanbul medeniyet tarihinde bir efsane. Bugünkü direnişiniz hepimiz ile karanlık çağlara geri dönüş arasında bir dönüm noktası olabilir.
 
BUGÜN YAPTIĞINIZ ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ HİÇBİR ŞEY YOK:
 
Sevgi, gözyaşları ve büyük saygıyla,
 
Roger Waters”