Ege ve Akdeniz beşik gibi!

Muğla'nın Ula ilçesinde saat 06.02'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından Ula ilçesi, Ege Denizi ve Akdeniz'de saat 11.44'e kadar 28 deprem meydana geldi

Ege ve Akdeniz beşik gibi!
16 Mayıs 2013 Perşembe 13:53 tarihinde eklendi.

Jeoloji Mühendisi Prof.Dr. Ahmet Ercan, Aydın’ın Kuşadası ilçesi ile Yunanistan’ın Sisam Adası ve Marmaris ile Rodos arasındaki fay hatlarında bir gerginlik olduğunu belirtti.

 
Prof.Dr. Ercan, "Türkiye’nin güneybatı ucu gergin. Bu da demek oluyor ki Türkiye güneybatı yönüne doğru dönme eğiliminde" dedi.
 
'DEPREMLER DEVAM EDECEK'
Bugünkü depremlerin doğu batı yönündeki genç kırıklarda meydana geldiğini belirten Prof.Dr. Ercan "Bu kırıklar halen hareket halinde. Bugün meydana gelen ufak depremler ilerleyen günlerde de devam edecek. Bugünden bir zaman vermek mümkün olmasa da bu bölgede olabilecek orta veya üstü şiddette bir deprem sürpriz olmayacaktır" dedi.
 
'YANARDAĞI İZLEMEYE DEVAM EDİYORUZ'
Bozburun yarımadası açıklarında deniz içinde oluşan yanardağ ile ilgili her gün veri aldıklarını ifade eden Prof.Dr. Ercan "6 ay önce burada çalışmaya başladık, halen izleme faaliyetlerine devam ediyoruz.Bu oluşumda faaliyet artarak devam ediyor. Bu da ileride yaşanacak büyük bir deprem için bölgeyi aday yapıyor" dedi.
Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgenin turizm kaygısıyla hareket ettiğini, ancak kendilerinin sadece bilimsel gerçeklerle çalıştığını belirterek bölgedeki yöneticilerin turizme engel olur korkusuyla inceleme çalışmalarına destek vermediğini savundu.

DHA