Ege ve Akdeniz uyarısı

Başbakan Binali Yıldırım, Gölcük Tersanesi'nde Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 'Murat Reis' denizaltısının ilk kaynağı yaptı. Başbakan Yıldırım terörle mücadele ederken bazılarının Ege ve Akdeniz'de birtakım komplo ve tezgahlar peşinde olduğunu belirterek, "Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek, her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın" dedi.

Ege ve Akdeniz uyarısı
25 Şubat 2018 Pazar 17:05 tarihinde eklendi.
Başbakan Binali Yıldırım, Gölcük Tersanesi'nde Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 'Murat Reis' denizaltısının ilk kaynağı yaptı. Başbakan Yıldırım terörle mücadele ederken bazılarının Ege ve Akdeniz'de birtakım komplo ve tezgahlar peşinde olduğunu belirterek, "Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek, her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın" dedi.
 
 
Başbakan Binal Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Donanma Komutanlığı Gölcük Tersanesi'nde Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 'Reis' sınıf denizaltılardan 'Murat Reis' isimli denizaltının ilk kaynak törenine katıldı. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında yapımına ilk başlanan 'Piri Reis' denizaltısı 2020 yılında tamamlanacak. Proje kapsamında yapılacak 6 denizaltı, 2025 yılına kadar tamamlanacak. Başbakan Yıldırım, Murat Reis denizaltısının ilk kaynağını yaptı.
 
Başbakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, kendisini en fazla heyecanlandıran açılış ve temel atmaların denizcilikle, gemi inşaatıyla ilgili konular olduğunu, meslek hayatının büyük bir kısmının gemi inşa konusunda çalışarak geçtiğini, gemi inişi, ilk kaynak merasimi ve denizcilikle ilgili etkinliklerin kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Yeni nesil denizaltıların Deniz Kuvvetleri'nin imkan ve kabiliyetlerine büyük katkı sunacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, deniz hudutlarının, denizle alakalı menfaatlerin, ülke savunmasının layıkıyla yerine getirilmesinde önemli bir görevi ifa edeceğini söyleyerek, "Ülkemizin karşı karşıya olduğu tehdit ve riskleri dikkate alarak bir an önce bu denizaltıların filomuza dahil edilmesinin zaruri olduğu kanaatindeyim. Türkiye, bugün hem yurt içinde, hem yurt dışında terörle etkin mücadele ederken, bazıları fırsatı ganimet bilerek Ege'de, Akdeniz'de birtakım komplolar, birtakım tezgahlar peşindeler. Buradan açık ifade ediyorum; şartlar ne olursa olsun Türkiye, Deniz Kuvvetleri olarak her hal ve şartta ülkesine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek güce sahiptir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın" dedi.
 
Göreve geldikleri yıldan itibaren savunma sanayisine büyük yatırım yaptıklarını açıklayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:
 
"Bugüne kadar savunma sanayimize yaptığımız yatırım tutarı 35 milyar doları geçmiştir. Ancak savunma sanayimizin ihracat kabiliyeti de 2 milyar doların üzerine çıkmıştır. Savunma sanayine yerli katkı oranımız yüzde 65'i bulmuştur. Bu önemli bir gelişme olmakla beraber, yeterli değil. Asıl kritik teknolojilere, yüksek teknolojilere sahip olacak ürünleri yerli ve milli imkanlarla yapabilmektir. Geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Savunma Sanayi İcra Komite toplantısında deniz, hava, kara, hatta jandarma ve Sahil Güvenlik alanında birçok yeni projenin başlamasını gerçekleştirecek anlaşmaları onayladık. Bu projelerin toplam tutarı 10 milyar dolar civarındadır."
 
Başbakan Yıldırım daha sonra İzmit'te partisinin il kongresine katıldı.
 
 
 
'HERHANGİ BİR ALÇAKLIK OLURSA O ZAMAN 81 MİLYON AYAKTAYIZ'
 
Başbakan Binali Yıldırım, İzmit'te partisinin il kongresine katıldı. Kongrede Ak Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri üzerlerine kamuflaj kıyafetler giydi. Partililer, üzerlerinde kamuflaj kabanlar bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın resimlerinin ve 'Siz nereye biz oraya' yazısının bulunduğu pankart açtı. Başbakan Yıldırım da getirilen kamuflaj kabanı giydi. Afrin'de Mehmetçiğin destan yazdığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Gençler, şunu bilmenizi istiyorum. Afrin'de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor. Bütün terör örgütlerini bir bir ortadan kaldırıyor. Ama şimdi orası avuç içi kadar bir yer. Biz oraya gidersek, onların işine engel oluruz. Eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa, bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı, herhangi bir alçaklık olursa, o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız" dedi.
 
'GELİŞMEMİZİ, BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ'
 
Başbakan Yıldırım, Afrin'de operasyon başarı ile devam ederken gelişmemiz ve büyümemiz için çalışmaların devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Milletimize hizmet yolunda 15 yılı geride bıraktık, yeni hedeflerle yolumuza devam ediyoruz. Geride bıraktığımız süre içerisinde demokrasimiz, ekonomimiz, kalkınmamız ve ülke güvenliği için çalışan siz bütün yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En başta, şu anda sınır ötesinde ülkemizin güvenliği için, vatandaşımızın huzuru için terör temizliği yapan Zeytin Dalı operasyonundaki bütün kahramanlarımıza Kocaeli'nden selam gönderiyorum. Rabbim onların yar ve yardımcıları olsun. Bu operasyon başarıyla devam ederken, biz gelişmemizi, büyümemizi sürdürmek için çalışmalara devam ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş için bütün çalışmalar bir bir yapılıyor. 2019 Türkiye'si için milletimizin oylarıyla, desteğiyle inşallah tarihi bir değişimi hayata geçireceğiz. Bir yandan hazırlık çalışmaları devam ederken, diğer yandan iş hayatını rahatlatacak, çalışanların yükünü azaltacak kanun düzenlemeleri de Mecliste görüşülüyor. Bütün bu gelişmelerin ortasında ABD, Rusya ve İran ile birlikte bölgedeki gelişmeleri yakın bir istişare ile sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden bütün bir milletin infialle karşıladığı cinsel istismar konusunda da gerekli düzenlemeyi yapma çalışmalarını başlattık ve önümüzdeki günlerde Meclise getireceğiz."
 
'TÜRKİYE DÜNYADA TERCİH EDİLEN YATIRIMCI ÜLKE OLMAYA DEVAM EDİYOR'
 
Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin yatırım konusunda merkeze dönüştüğünü ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Türkiye'nin büyümesi, kalkınması ve çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel yarınlar bırakmak için canla başla çalışıyoruz. Davamız, ideallerimiz bizi daha iyi çalışmaya, daha iyi mükemmeli aramaya zorluyor. Çalıştıkça Mevlam da karşılığını veriyor. Ekonomide attığımız her adım, yaptığımız her yatırım, sanayicinin, KOBİ'lerin güvenini, özgüvenini de daha arttırıyor. Esnaf, çiftçi, öğretmenimiz 81 milyon insanımızla büyük başarı destanı yazıyoruz. Türkiye, dünyada tercih edilen yatırımcı ülke olmaya devam ediyor. Türkiye'ye küresel yatırım miktarı 180 milyar dolara ulaştı. Yatırım konusunda ülkemiz bir merkeze dönüştü. Akıttığımız alın ve akıl teri meyvelerini veriyor ve karşılığını buluyor. Ekonomide canlanma, istihdamda artış devam ediyor. 2018 yılı ihracatımız 2017 yılına göre yüzde 16'nın üzerinde artarak 12 milyar 200 milyonu buldu. Son 12 ayda yapmış olduğumuz ihracat 160 milyar dolara yaklaştı."
 
Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.