Ege'de fırtına uyarısı

Ege Denizi'nde, yarın öğle saatlerinden itibaren hızını artıracak rüzgarın, pazar günü akşam saatlerine kadar fırtına şeklinde eseceği bildirildi.

Egede fırtına uyarısı
07 Aralık 2012 Cuma 18:54 tarihinde eklendi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ege Denizi'nde yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın hızını artırarak, pazar günü akşam saatlerine kadar güney yönlerden 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


Ayrıca, Ege Bölgesi'nin yarın gece saatlerinden itibaren yeniden yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Bölgede 9 Aralık Pazar günü öğle saatlerinden sonra kuvvetini artıracak yağış, İzmir, Aydın ve Çanakkale il merkezleri ile bu illerin batısındaki ilçeler ve Edremit Körfezi çevresinde etkili olacak. Yağışın, akşam ve gece saatlerinde güneybatıdan esecek kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayla birlikte etkili olması, pazartesi günü de kuvvetini azaltarak bölge genelinde devam etmesi öngörülüyor.
 
Bölgede son günlerde kaydedilen kuvvetli yağışlar sonrası toprağın doygun halde olması dolayısıyla beklenen yağışların kısa sürede yüzeyden akışa geçme olasılığı bulunduğu, yine beklenen fırtına nedeniyle olumsuzluklar yaşanabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, ani sel, su baskını, çatı uçması, kara ve deniz ulaşımında aksama gibi konularda ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısı yapıldı.