Ege'de kaçak teknesi battı: 58 ölü

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin sayısının 58'e yükseldiğini bildirdi.

Egede kaçak teknesi battı: 58 ölü
06 Eylül 2012 Perşembe 11:16 tarihinde eklendi, 1.010 kez okundu.

 

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan teknenin battığı kazada, toplam ölü sayısının 58 olarak belirlendiğini, kazadan bir kişinin daha sağ olarak kurtarıldığını bildirdi. 
     
Totuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi açıklarında kaçakları taşıyan bir teknenin batmasıyla ilgili bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. 
     
Arama çalışmalarında karaya çıkartılan ceset sayısının 43 kişiye ulaştığını bildiren Totuk, ''Teknenin ambar bölümünde dalgıçlar tarafından yapılan tespit sonucunda kazada toplam ölü sayısı 58 olarak belirlendi. Çalışmalar sonucunda halen 43 kişinin cesedi denizden çıkarıldı, kazazedelerden 1 kişi daha deniz yüzeyinde bulunarak kurtarıldı'' dedi. 
     
Totuk, daha önce ikisi tekne personeli olamak üzere 45 kişinin kurtarıldığını hatırlatarak, eldeki bilgiler ışığında teknede toplam 104 kişinin bulunduğunun hesap edildiğini sözlerine ekledi.