Egemen'in yerine Savic

Beşiktaş yönetimi, Egemen’in siyah-beyazlı takımla bağlarını koparmasının ardından Manchester City’nin genç stoperi Stefan Savic ile temasa geçti, 21 yaşındaki Karadağlı oyuncuyla prensipte anlaşma sağlandığı bildirildi

Egemenin yerine Savic
04 Temmuz 2012 Çarşamba 10:31 tarihinde eklendi, 1.142 kez okundu.

 

Egemen Korkmaz’ın, Beşiktaş ile olan tüm bağlarını resmen koparmasının ardından, siyah  beyazlı yönetim bu açığı kapatmak için hemen harekete geçti.

Bir yandan Sivok ile görüşen yönetim bir yandan da Manchester City’nin stoperi Stefan Savic ile görüşmelere başladı. Menajerler aracılığıyla Karadağlı oyuncuyla temasa geçen yönetim, bu oyuncuyla her konuda prensip anlaşmasına vardı.
 
Takımdan Egemen’in ardından Sivok’un gitme ihtimalini göz önünde bulundurarak alternatif planlarını hazırda tutan Beşiktaş yönetimi, bir zamanlar Arsenal’in denediği fakat transfer etmediği Savic ile anlaşması durumunda birkaç gün içerisinde borsaya bildirecek. Manchester City’de hem stoper hem de sağ bek oyanayan 21 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 2015 yılında bitiyor. İngiliz ekibiyle görüşmelerini sürdüren Beşiktaş yönetimi anlaşma sağlanırsa genç futbolcuyu bir sene kiralayacak. Ayrıca Beşiktaş, Karabüksporlu defans oyuncusu Hamza Çakır, Gençlerbirliği’nden Hürriyet ve Kolombiya Milli Takımı kalecisi Ospina’yı da gündemine aldı.
 
Yönetimden taktik hata
 
Sivok’un yeniden geleceğini düşünerek Egemen Korkmaz ile sözleşmeyi fesheden Beşiktaş’ın Çek futbolcunun eline koz verdiği ve istediği paraya ikna edemediği ortaya çıktı. Egemen’in ayrılması sonrasında Sivok’a kalan siyah-beyazlıların önerdiği 1 milyon 200 bin euro, tecrübeli savunmacıyı ikna etmeye yetmedi. Sivok, daha yüksek bir bedel isteyince taraflar masadan kalkmak zorunda kaldı. Göreve geldiklerinde, eski yönetimle 1 milyon euroya anlaşmış olan Sivok’un parasını 600 bin euroya düşürmek isteyen Beşiktaş Yönetimi, daha sonra bunu iki katına çıkarmıştı.
 
Çek futbolcuyla bir görüşme daha yapacak olan yönetim, 1 milyon 200 bin euro dışında maç başı parasını artırmayı planlıyor.  Yönetim,  son koz olarak Sivok’a yüksek maç başı ve dört senelik opsiyonsuz sözleşme teklif edecek. Beşiktaş’ın kendisiyle yapacağı son görüşmeyi bekleyecek olan Çek oyuncu, istediğini alamadığı takdirde Sevilla, Everton ve Fulham kulüplerinden birinin teklifine “Evet” diyecek.

Milliyet