Eğitim Fakültesi mezunlarını uğurladı

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezunları, törenle diplomalarını aldı. ÇÜ Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen törende, 12 farklı bölümden bin 135 öğrenci mezun oldu.

Eğitim Fakültesi mezunlarını uğurladı
25 Haziran 2013 Salı 13:46 tarihinde eklendi.

Törene katılan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, rektör yardımcıları Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas ve Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Eğitim Fakültesi akademik kadrosu ve çok sayıda aile, mezun öğrencilerin sevincini paylaştı.

Mezuniyet töreni konuşmasında Rektör Kibar, bireyleri ve toplumu eğitim yoluyla değiştirmeden, sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmayı sağlamanın mümkün olamayacağını belirtti.

Orhan Veli’nin “Bakakaldım“ isimli şiiri ile mezun öğrencilerine seslenen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akbaş, ailelere “Öğrencilerimiz artık yeni ufuklara yelken açıyorlar. Onları özgür bırakarak, destekleyebilirsiniz. Çocuklarınızın önünde değil, hep arkasında durun.” şeklinde hitap etti.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Özgür Ağar “Bir insanın gelişimine katkıda bulunmak aynı zamanda yaşamın gelişimine, değişimine emek vermektir. Fakülteler beton yığınlarıdır. Bu beton yığınlarını fakülte yapanlar ise birbirinden değerli öğretmenler ve onların bize aktardığı bilgilerdir.” diyerek duygularını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Öğretim Görevlisi Dr. Ömer Arslantaş, mezun olan öğrencilere öğretmenlik andını okuttu. Dereceye giren öğrenciler diplomalarını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan alırken fakülte biricisi Özgür Ağar, yaş kütüğüne ismini çaktı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından kep atan öğrenciler, müzik eşliğinde mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı.


CİHAN