Eğitim-Sen üyesinin tayinine tepki

Eskişehir'de valilik binası yanında toplanan çoğunluğu Kesk üyesi yaklaşık 100 kişi, Eğitim-Sen eski şube başkanı Ali Paşa Şanlı'nın, Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için önce açığa alınıp daha sonra da Konya Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi'ne tayin edilmesine tepki gösterdi.

Eğitim-Sen üyesinin tayinine tepki
23 Ekim 2013 Çarşamba 21:38 tarihinde eklendi.
Kalabalık 1 dakika boyunca 'Vali İstifa' sloganı attı. Emniyet ise halen Eğitim-Sen Genel Merkez Basın Yayın Sekreterliği görevini sürdüren Ali Paşa Şanlı'nın Eskişehir'de geçen Haziran ayında elinde taş olan eylem görüntülerine basın kuruluşlarına dağıttı.
 
Valilik binası yanında akşam saatlerinde toplanan Kesk üyeleri yanlarında getirdikleri 'Baskılar, sürgünler, cezalar bizi yıldıramaz. Akp'nin valisi istifa' yazılı pankart açtı. Kalabalık 1 dakika boyunca 'Vali istifa' diye bağırdı. Bu sırada polisler de valilik önünde geniş güvenlik önlemi aldı.
 
VALİYİ ESKİŞEHİR'DE İSTEMİYORUZ
 
Kalabalığa hitaben basın açıklamasını Kesk Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Ergün Uzun okudu. Eğitim-Sen eski şube başkanı Ali Paşa Şanlı'nın Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerine katılması nedeniyle açılan adli dava gerekçe gösterilerek açığa alındığını daha sonra da Konya Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi'ne sürgün edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Gezi eylemleri sürecinde Altıncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde diğer 15 sanık ile birlikte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışken, bu yargılama gerekçe gösterilerek idari soruşturma sonucu sürgün kararı tamamen siyasidir. Bu tamamen Eğitim-Sen ve Kesk üyelerine ve toplumsal muhalefete baskı, sindirme ve gözdağı verme politikasıdır.

Başbakanlık Genelgesinde 'Sendika yöneticisi kamu görevlilerinin mesai saatleri dışında sendikal faaliyetlere katılanlar hakkında disiplin soruşturması yapılmayacaktır' denilmektedir. Deyim yerindeyse bu sürgün kararını teklif ettiren Eskişehir Valisi kendisini yargının yerine koymaktadır.

Ali İsmail Korkmaz ile ilgili gerçeklerin peşinden koşan gazetecileri tehdit ve hakaretleri ile sindirmeye çalışan, en demokratik haklarını kullanarak eylemlere katılanları hukuku hiçe sayarak gözaltına aldıran, açığa alan, sürgün eden, son olarak ta trafik para cezalarıyla yıldırmaya çalışan bu valiyi artık Eskişehir'de istemiyoruz."
 
Basın açıklamasının ardından kalabalık 'Vali istifa' ve 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları atıp alkış temposu tuttu. Kalabalık daha sonra dağıldı.
 
EMNİYET, ŞANLI'NIN EYLEM GÖRÜNTÜLERİNİ BASINA DAĞITTI
 
Vilayet önündeki basın açıklamasından yaklaşık bir saat önce ise Emniyet Müdürlüğü, geçen Haziran ayında Eskişehir'deki Gezi Parkı protestoları sırasında Eğitim-Sen eski şube başkanı Ali Paşa Şanlı'nın göstericilerle birlikte elinde taş olan kamera görüntülerini basın kuruluşlarına mail yoluyla dağıttı.

Emniyet Müdürlüğü'nün 'Ali Paşa Şanlı Birikat Kurma', 'Ali Paşa Şanlı İtfaiye Durdurma' ve 'Ali Paşa Elinde Taş' şeklinde yazılı olan 3 ayrı görüntü ile ilgili olarak aynen şöyle denildi: 'Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrasında İlimiz Valiliğince açığa alınan ve sonrasında İl dışına tayin olan öğretmen Ali Paşa Şanlı'nın hakkında soruşturma açılmasına ve açığa alınmasına mesnet olan eylem görüntüleri ektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.' 

DHA