Eğitim-Sen YÖK'ü protesto etti

İzmir'de Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) yıl dönümünde protesto etti.

Eğitim-Sen YÖKü protesto etti
06 Kasım 2013 Çarşamba 20:21 tarihinde eklendi.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 20 kişi, 'YÖK Kalkacak Polis Gidecek', 'Polis Dışarı Bilim İçeri' ve 'Parasız Eğitim' sloganları attı.
 
YÖK kuruluşunun yıl dönümünde Eğitim-Sen şubeleri tarafından protesto edildi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 20 kişi 'Üniversiteliler Faşizme Direniyor' pankartı açtı.

'YÖK Kalkacak Polis Gidecek', 'Polis Dışarı Bilim İçeri' ve 'Parasız Eğitim' sloganları atan topluluk adına basın açıklamasını Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Ulaş Yasa okudu. YÖK'ün kurulduğu günden bu yana 32 yıl geçtiğini belirten Yasa, "YÖK AKP'den aldığı destekle varlığını ve gücünü pekiştiriyor.

Özgür ve eleştirel düşünceyi disiplin mekanizmalarıyla güvencesiz istihdamla, işten atma yöntemiyle kadrolaşmayı ortadan kaldıranlar üniversiteleri hizaya getirmek için ellerinden geleni yapıyor. AKP'ye ve YÖK'e kulluk etmeyen aykırı ses çıkaran herkes aklın ve mantığın sınırlarını zorlayarak trajikomik haller alan hukuksuz, haksız ve soruşturma cezalarına, sürgünlere maruz bırakılıyor.

Bunlar yetmezmiş gibi bir de üniversiteye koruma memuru adı altında polisi yerleştirmek istiyorlar. Biz Eğitim-Sen olarak hükümet ve sermaye çevrelerinin değil, insan toplum ve doğa yararına üniversite istiyoruz. Üniversiteyi üniversite olmaktan çıkaran her türlü politikaya karşı en önemli aracımız örgütlenmektir.

Bu yüzden herkesi tek ve bir olmaya çağırıyoruz" dedi. Basın açıklaması ardından topluluk olaysız şekilde dağıttı.

DHA