Eğitim-Sen'den KPSS tepkisi

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, KPSS'de kopya çekildiği iddiaları hakkında sert konuştu

Eğitim-Senden KPSS tepkisi
17 Şubat 2011 Perşembe 10:23 tarihinde eklendi.

 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS'de kopya çekildiği iddialarının ardından 6 ay geçmesine rağmen "bir arpa boyu yol gidilemediğini" öne sürerek, sendika olarak bu durumu protesto ettiklerini belirtti. 
 
Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, "suçluların ve sorumluların bulunamadığını, KPSS hırsızlarının öğretmen olarak atandığını" savunarak, mağdurların adalet aradığını ifade etti. 
 
Dün 51 öğretmen adayının, "kamu düzenini bozmak" suçundan hakim karşısına çıktığını belirten Koncuk, bu kişilerin ilk celsede beraat ettiğini kaydetti. 
 
Koncuk, "Sendika olarak, KPSS hırsızlığının ardından 6 ay geçmesine rağmen bir arpa boyu yol gidilememesini protesto ediyoruz. Bizim talebimiz, vicdanları yaralayan bu olayın bir an önce aydınlatılması ve artık sınavların temiz eller tarafından yapılmasının sağlanmasıdır" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Eğitim-Sen olarak Şubat ayında 30 bin ek öğretmen ataması yapılmasını istediklerini ancak MEB'in eğitim öğretim bütünlüğünün aksamaması için her yıl yaz dönemi tek atama yapılacağını açıkladığını hatırlatan Koncuk, şubatta ek atama yapılmazsa ülke genelinde büyük bir eylem yapacaklarını ifade etti.