Eğitimin ilk gününde öğrencilere başka okul şoku

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk gününde Gaziantepli lise öğrencileri, geldikleri okulların inşaat halinde olması nedeniyle başka bir okula gönderildi.

Eğitimin ilk gününde öğrencilere başka okul şoku
15 Eylül 2014 Pazartesi 11:35 tarihinde eklendi.
2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk gününde Gaziantepli lise öğrencileri, geldikleri okulların inşaat halinde olması nedeniyle başka bir okula gönderildi. 2 yıldır inşaatı tamamlanamayan, bu yıl eğitime açılması beklenen Beylerbeyi Anadolu Lisesi'nin hazırlıksız olması, velilerin ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. 
 
Gaziantep Beylerbeyi Anadolu Lisesi öğrencileri, sabahın ilk saatleri ile birlikte okullarına geldi. Okul inşaatı tamamlanamadığı için öğrencilerin okula girmesine izin verilmedi ve öğrenciler, başka okullara nakledildikleri şokunu yaşadılar. İnşaatı tamamlanamayan okula elektrik ve su verilmediği için yaklaşık 680 öğrenci geri dönmek zorunda kaldı. Veliler ve öğrenciler duruma tepki gösterirken, okula gelen yüzlerce öğrenci başka okullara servislerle taşındı.
 
Sabahın erken saatlerinde çocuğuyla birlikte okula gelen Mustafa Solmaz isimli bir veli, “Başka okuldaymış, oraya gideceğiz. Gazikent'te bir okula vermişler. Burada ders yokmuş.” dedi. Çocuğunu okula getiren başka bir veli ise 3 ay sonra okulların eğitime hazır olacağını öğrendiklerini açıkladı. Alınan bilgiye göre, Gaziantep Beylerbeyi Analdolu Lisesi'nin ikinci döneme ancak hazır hale getirilebileceği öğrenildi. 
 
"OKULUN İLK GÜNÜ REZİL OLDUK"
 
Okulda elektrik ve su olmadığını dile getiren lise 2'nci sınıf öğrencisi Gökhan Koçyiğit, “Herkesi gönderiyorlar. Başka okullara nakil edeceklermiş. Üzgünüz, okulumuz daha açılmadı. Lise 1'i başka okulda okumuştuk. Lise 2'de geçersiniz dediler, yine geçemedik.” diye konuştu. 
 
Lise 2'nci sınıf öğrencisi İbrahim Halil Yağmurlu da duruma tepki göstererek, “Okulun daha inşaatı bitmemiş, lise 1'de bitecek dediler bitmedi, lise 2'ye geçtik, hala bitmemiş. Bizi başka okula verdiler. Öğrenciler buraya ailesiyle birlikte geliyor, rezil olup gidiyor.” ifadelerine yer verdi.