Eğitimine devam etmek istiyor

Norveç'te asrın canisi Anders Behring Breivik eğitimine devam etmek için Oslo Üniversitesi Devlet Bilimleri Akademisine başvurdu.

Eğitimine devam etmek istiyor
31 Temmuz 2013 Çarşamba 14:53 tarihinde eklendi.
Devlet Bilimleri Akademisi Rektörü Ole Petter Olesen, Breivik’in müracaatına şaşırdıklarını ancak her insanın eğitim müracaatını eşit değerlendirmek zorunda oluklarını belirterek “Breivik’in eğitim için müracaat etmesine tepkiler geliyor. Tepkileri anlayışla karşılıyoruz. Çünkü yaşananlardan sonra insanlar duygularıyla hareket ediyorlar. Ama insanlar eğitim isterlerse her bir insanın üniversite müracaatını eşit şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Breivik’in de müracaat hakkı var ve eğitimine devam edebilecek seviyede. Oslo üniversitesine girişleri engellemek gibi bir düşüncemiz olamaz, üniversitemiz herkese açık”dedi. Rektör Ole Petter Olesen, Breivik’in okula kaydının yapılması durumunda eğitiminin kaldığı İlla cezaevinde verileceğine dikkat çekti.

Breivik’in müracaatı Norveç halkı arasında cezaevinden çıkınca siyasete atılacak şeklinde yorumlanırken, üniversite yönetimine okula kaydının yapılmaması konusunda mail ve telefonlarla müracaatlarda bulunulduğu bildirildi.

Breivik, 77 kişiyi öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak iyi hal nedeniyle 10 yılda özgürlüğünü kavuşması bekleniyor.