"Eğitimli çocuk büyük bir dünyadır"

Bakan Nabi Avcı, Hilton Otel’de düzenlenen ‘Bölgesel Bakanlar Düzeyi Eğitim Konferansı 2015 Sonrası Kalkınma’ konulu oturuma katıldı.

Eğitimli çocuk büyük bir dünyadır
11 Aralık 2013 Çarşamba 21:43 tarihinde eklendi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Çocukların ve gençlerin bir üst eğitim kademesine geçiş süreçlerinde etkili rehberlik sistemleriyle yönlendirilmeleri, bütün eğitim paydaşlarının sürece etkin olarak dahil edilmesi ve okul iş gücü piyasası arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi önem verdiğimiz hususlardandır. Her çocuk bir dünyadır, eğitimli çocuk daha büyük bir dünyadır.” dedi.

Bakan Nabi Avcı, Hilton Otel’de düzenlenen ‘Bölgesel Bakanlar Düzeyi Eğitim Konferansı 2015 Sonrası Kalkınma’ konulu oturuma katıldı. Avcı, oturumun ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıya; Avcı’nın yanı sıra UNICEF İcra Başkan Yardımcısı Yoka Brandt, Gençlik Temsilcisi Anna Susarenco katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Avcı, UNICEF işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Her Çocuğun Kaliteli Eğitime Erişiminin Sağlanması’ konulu konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bakanlık olarak 2015 sonrası eğitim politikalarına değindiklerini söyleyen Avcı, “Çocukların ve gençlerin bir üst eğitim kademesine geçiş süreçlerinde etkili rehberlik sistemleriyle yönlendirilmeleri bütün eğitim paydaşlarının sürece etkin olarak dahil edilmesi ve okul iş gücü piyasası arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi önem verdiğimiz hususlar arasındadır. Her çocuk bir dünyadır; eğitimli çocuk daha büyük bir dünyadır.

Bütün bu süreçte çocuklarımızın ve gençlerimizin yararına çalışan herkese katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Bakan Nabi Avcı, Orta ve Doğu Avrupa, Kafkasya devletler topluluğundaki ülkelerin temsilcileriyle, her çocuğun nitelikli eğitime dahil olması için politikalarına ivme kazandırmak amacıyla eylem çağrısında bulunduklarını belirtti.

Avcı, “Her çocuğumuz okula zamanında kayıt olmalıdır ki çocuklarımızın okula gitme eğitim alma haklarından mahrum bırakılmasına son verilebilsin. Bütün dezavantajlı durumları için kapsayıcı eğitim ilkelerini hayata geçirerek çocukların temel eğitim ve öğretimden mahrum bırakılma ihtimallerini en aza indirelim.

Eğitimin, eğitim ortamlarının niteliğini arttırarak her çocuğumuzun öğrenmesini ve çağın gerektirdiği şekilde vasıflarını elde ederek okullarından mezun olmalarını garanti altına almalıyız. ” şeklinde konuştu.


CİHAN