Eğlence mekanında kan aktı: 2 ölü 6 yaralı

ÇEŞME Alaçatı'da, Türkiye'de tanınan işadamı M.A.Y.'nin otel inşaatının yanındaki eğlence mekanında kan aktı. M.A.Y.'nin adamı olduklarını söyleyen kişiler inşaatın yanındaki eğlence mekanını sabah erken saatlerde bastı. Kalaşnikof silahın kullanıldığı arbede sırasında 2 kişi öldürüldü, 6 kişi de yaralandı. Polisin araştırmalarının devam ettiği açıklandı.

Eğlence mekanında kan aktı: 2 ölü 6 yaralı
24 Mayıs 2016 Salı 20:03 tarihinde eklendi, 1.203 kez okundu.
Olay, bugün saat 07.00 sıralarında işadamı M.A.Y.'nin Piyade Kumluğu bölgesinde inşaatı süren otelinin yanındaki eğlence yerinde meydana geldi. M.A.Y.'nin adamları ile inşaatın yanındaki eğlence mekanı çalışanları arasında bir süreden bu yana devam eden husumet silahlı kavgaya döndü. İki grup arasındaki kavgadan sonra bu sabah saatlerinde iddiaya göre, A.B., yanındaki adamları R.S., U.T., Ö.D. ve Ş.A. ile eğlence mekanı çalışanlarının kaldığı bölüme girdi. İçeri giren 5 kişi eğlence yerinde çalışan 6 kişiyi darp etti. Ancak, iddiaya göre A.B.'nin belindeki tabanca arbede anında yere düşüp kazayla ateş aldı. Bu sırada arkada güvenlik amaçlı bekleyen A.B.'nin, arkadaşı çatışma çıktığını düşünerek Kalaşnikof tüfekle rasgele ateş etmeye başladı. Bir anda silahların kullanıldığı kavgada, eğlence mekanı çalışanlarından Gökhan İşler ve Oben Özdoğan öldü.
 
HASTANEDE GÖZALTINA ALINDILAR
 
Tedavi için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne giden yaralılardan A.B., yanındaki R.S. ve U.T. gözaltına alındı. Durumu ağır A.B.'nin tedavisine devam edildi, R.S. ve U.T. Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Olayda toplam 6 kişinin yaralandığı öğrenilirken, yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumlarının da iyi olduğu açıklandı. Olay sonrasında bölgeye giden emniyet yetkilileri, inceleme ve soruşturma başlattı. Otomobille kaçan kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
 
ÇIKAR ÇATIŞMASI İDDİASI
 
İnşaat halindeki otelin sahibi işadamı M.A.Y.'nin adamları olduğu öne sürülen 5 kişinin, aynı otel bünyesinde işletmeciliğini İstanbullu bir kişinin yaptığı eğlence mekanını basmasıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, yaklaşık 3 yıldır Alaçatı'daki bir başka otelin plajında hizmet veren eğlence mekanı, gürültü şikayeti üzerine taşınma kararı alıp, yaklaşık 1 hafta önce de M.A.Y.'nin sahibi olduğu otelin plajında açılışı yapılarak hizmet vermeye başladı. 2 kişinin öldüğü 6 kişinin de yaralandığı olayın ardından polisin başlattığı soruşturma kapsamında, olayda kullanıldığı düşünülen 1 Kalaşnikof marka tüfek, ayrıca başka silahların da ele geçirildiği bildirildi. Çıkar hesaplaşmasından kaynaklandığı ve olayın arkasında organize suç örgütlerinin olduğu iddia edilirken, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı birimler, soruşturmayı ortaklaşa yürütüyor.
Öte yandan eğlence mekanının güvenlik ve otopark işletmesinin İstanbul'daki bir gruba verildiği, ancak M.A.Y.'nin adamları olduğu öne sürülen diğer grubun, bu işi kendilerinin almak istediği, husumetin de bundan kaynaklandığı iddia edildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

DHA