EGO şoförleri, otobüs simülatörü ile eğitiliyor

Ankara EGO otobüs şoförleri psiko-teknik testler ve simülatör eğitimi ile tecrübe kazanıyor. Büyükşehir Belediyesi, başkentteki 3 bin 200 toplu taşıma şoförünü dönüşümlü olarak eğitime tabi tutuyor.

EGO şoförleri, otobüs simülatörü ile eğitiliyor
26 Şubat 2013 Salı 12:05 tarihinde eklendi, 1.931 kez okundu.

 

Doğalgazla çalışan körüklü otobüslerle filosunu güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa hizmet kalitesini yükseltmek için şoförlerini mesleki olarak destekliyor.
 
İKİ YILDA BİR PSİKOTEKNİK TEST
 
Ankara’da ayda ortalama 18 milyon yolcu taşıyan EGO’nun yetkilileri şoförlerin sürücü koltuğuna oturmadan önce pek çok testten geçtiğini işaret etti. Beşeri hataları en aza indirmek için çalışan yetkililer, başkent cadde ve sokaklarında dolaşan bin 470 otobüsün şoförünü iki yılda bir psiko-teknik testten geçiriyor. ODTÜ tarafından geliştirilen test ile şoförlerin 'algı, dikkat, bellek, muhakeme' gibi zihinsel yetenekleri, 'tepki hızı, çevresel görüş, el-göz koordinasyonu' gibi psiko-motor beceri düzeyleri, sürücülüğe ilişkin tutum, davranış, alışkanlık ve kişilik özellikleri değerlendiriliyor. 
 
OTOBÜSÜ SİMÜLATÖR İLE KULLANIYORLAR
 
EGO otobüs şoförleri testlerin ardından, 'Otobüs Şoförü Eğitim Simülatörü'nde eğitime tabi tutuluyor. Şoförler, trafiğe çıkmadan önce gelişen teknolojinin olanakları çerçevesinde araç simülatörü testinden geçip bilgi ve becerilerini artırıyor. Simülatörde bir saatlik eğitimden geçen şoförler, 3 monitörlü ekran karşısında hareketli kabini, direksiyonu ve diğer aksamlarıyla normalde kullandıkları otobüslerin birebir aynı olan koltukta trafikteymiş gibi araç kullanıyor.

CİHAN