EHEC salgını Avrupa'yı sarıyor

EHEC salgını Avrupa'ya yayılmaya devam ediyor. DSÖ'ye göre salgının sebebi yeni bir bakteri.

EHEC  salgını Avrupayı sarıyor
02 Haziran 2011 Perşembe 15:32 tarihinde eklendi, 1.464 kez okundu.

 

İngiltere Sağlık Koruma Ajansı (HPA), ülkede Almanya'yı yakın zamanda ziyaret eden ya da Alman vatandaşı olan toplam 7 kişide, E. coli bakterisinin tespit edildiğini açıkladı.
 
Ajans, bakteriye İngiltere'deki sebzelerde rastlanmadığını belirtirken Almanya'ya seyahat edecek İngiliz vatandaşlarına çiğ sebze ve salata yememeleri önerildi.
 
Sağlık Ajansı ayrıca, sebze ve meyvelerin yenmeden önce yıkanmasını, sebzelerin pişirilerek ve kabukları soyularak yenilmesini ve ellerin sıkça yıkanmasını tavsiye ediyor.
 
'SALGINININ NEDENİ DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ BİR BAKTERİ'
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa'da şimdiye kadar 17 kişinin ölümüne sebep olan E. coli salgınının nedeninin daha önce görülmemiş yeni bir bakteri türü olduğunu bildirdi. DSÖ, bakterinin ilk genetik diziliminin, bu türün, iki farklı E. coli bakterisinin değişime uğramış şekli olduğunu ortaya çıkardığını kaydetti.
 
DSÖ'nün gıda güvenliği uzmanı Hilde Kruse, yeni türün daha öldürücü ve toksin üretici karakteristiklere sahip olduğunu söyledi.
 
E. coli salgınında Avrupa'da 17 kişi hayatını kaybetti, 1500'den fazla kişi hastalandı. Mide bulantısı, kusma ve ishalle ortaya çıkan ve bir bakteriden kaynaklandığı bildirilen EHEC salgını,  diğer Avrupa ülkelerine de yayılıyor.

NTV