Ehliyetini 24 günde geri aldı!

Ece Erken alkollü olduğu gerekçesiyle el konulan ehliyetini 24 gün sonra geri aldı. Aldı almasına ama artık bu uygulama örnek teşkil edebilir ve trafik kazalarına davetiye çıkarabilir.

Ehliyetini 24 günde geri aldı!
25 Aralık 2012 Salı 16:33 tarihinde eklendi, 1.064 kez okundu.

 

Ünlü sunucu Ece Erken, 1 Aralık'ta Ortaköy'de trafik kontrolüne takılmış, kameralar önünde alkolmetreyi üflemeyi reddedince polis nezaretinde Haseki Hastanesi'ne götürülmüştü. 
 
Burada Erken'den kan örneği alınmamış, doktor muayenesiyle alkollü olduğuna kanaat getirilmişti. Alkol almadığını iddia eden Erken ise avukatı İbrahim Ateş aracılığıyla ehliyetinin iadesi için dava açmıştı. Yaşananların üzerinden sadece 24 gün geçmesine rağmen ünlü sunucu dün ehliyetine kavuştu. 
 
Avukatı İbrahim Ateş bu süreçte neler yaşandığını anlattı: 
 
"İstanbul İdare Mahkemesi'ne müracaat edip, ehliyetin iadesini istedik. Çünkü ortada somut bir delil yok, doktor yaptığı muayene sonucunda Ece'nin orta alkollü olduğunu söyledi. Bu durum koklayarak tespit edilemez. Biz de bu gerekçeyle ehliyetin iadesini istedik. Emniyet Müdürlüğü'ne müracat ederek 'Bu yapılanlar usule uygun değil' dedik. Onlardan ceza tutanağı ile el koyma kararını ve doktor raporunu talep ettik. Bunları mahkemeye ibraz edecektik. Henüz duruşma olmadan Emniyet Müdürlüğü kendi Hukuk Müşavirliği'ne başvurdu. Hukuk Müşavirliği de 'Bu yapılan işlemler hukuka uygun değildir, ehliyetin iadesi gerekir' dedi. Müvekkilim Ece Erken dün ehliyetine kavuştu" dedi

Vatan Gazetesi