Ehliyetsiz sürücü trafik polisini yaraladı

Edirne’de, uygulama yapan polisin dur ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü bir trafik polisini yaraladı. Olay, Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi.

31 Ekim 2013 Perşembe 00:00 tarihinde eklendi.


Sürücülerin aşırı hız yaptığı bulvar üzerinde uygulama yapan trafik polisleri, ehliyetsiz sürücünün kurbanı oldu. 22 yaşındaki Tansu Türe’nin kullandığı 22 DK 831 plakalı araç, dur ihtarına uymayarak gitmek istedi.

Bu sırada ekiplerin kontrol amaçlı durdurduğu araçlara çarpmak istemeyen sürücü görevini yapan polis memuru Osman Köleoğlu’na çarptı. Yaralanan polis memuru ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaçan sürücü ve yanındaki 17 yaşındaki İ.C. ve E.G. isimli şahıslar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan hastaneye gelerek yaralı polis memurunun sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Hastane çıkışında açıklama yapan Ceylan, polisin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Memurun hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Ceylan, “Polisin şuuru açık, çenesinde bir yara var. Tedbir açısından bugün müşahede altında tutacaklar. Biliyorsunuz son dönemde il merkezindeki trafik kazalarında artış oldu. Belli noktalarda kazalarda artış olunca oralarda tedbirler almaya başladık. İki gün önceki kazanın meydana geldiği yerde uygulama yaparken dur ihtarına uymayan bir araç, öndeki araçlara çarpmamak için arkadaşımızın üzerine geliyor. Ona çarptıktan sonra olay yerini terk ediyor. Araç ve şahıslar yakalandı.” dedi.

Öte yandan, iki gün de aynı bulvar üzerinde, ehliyetsiz sürücünün kullandığı aracın karıştığı zincirleme kazada, 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.


CİHAN