Ehud Olmert Erdoğan’dan yardım istemiş

‘MOSSAD-Büyük Operasyonlar’ adlı kitapta 5 Eylül 2007’de Suriye’deki bir nükleer santrali havaya uçurduktan sonra Suriye’nin karşı saldırısından çekinen Başbakan Ehud Olmert’in telefonla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak yardım istediği anlatılıyor

Ehud Olmert Erdoğandan yardım istemiş
01 Aralık 2012 Cumartesi 09:59 tarihinde eklendi, 1.049 kez okundu.

 

Dünyanın en ünlü istihbarat örgütlerinden MOSSAD’ı anlatan “MOSSAD-Büyük Operasyonlar” adlı kitapta, bu teşkilatın dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği 21 gizli operasyonun ayrıntıları yer alıyor. İsrail gazetesi Yedioth Ahranot’un yayınevi tarafından çıkarılan ve Koton Kitap tarafından Türkçeye çevirilen kitap, İsrail’in ünlü casusluk uzmanı Prof. Dr. Michael Bar-Zohar ve gazeteci Nissim Mishal tarafından hazırlandı.
 
Tek tek öldürüldüler
Kitapta, Münih Olimpiyatları’nı 5 Eylül 1972’de basarak 11 İsrailli sporcuyu öldüren Kara Eylül örgütü yöneticilerinin daha sonra özel operasyonlarla birer birer öldürüldüğü ve 2005’te çekilen “Münih” adlı filme de konu olan operasyonların detaylarıyla anlatılıyor. Kitaba göre İsrail eski başbakanlarından olan ve geçen hafta siyasetten emekli olduğunu açıklayan Ehud Barak’ın da katıldığı operasyon şöyle anlatıldı:
“Beyrut’a paraşütle inen İsrail ajanları FKÖ genel merkezini 80 kilo bomba ile havaya uçurur. Aynı anda Beyrut sahillerine çıkan başka bir tim ise Kara Eylül’ün lideri Ebu Yusuf ve üst düzey yöneticiler Kemal Nasser ile Kemal Advan’ın kaldığı apartmana yönelirler. Yüzbaşı Ehud Barak, balık etli bir kadın kılığındadır. Tam içeri girecekleri sırada Lübnan polisinin yaklaştığını görürler. Balık etli kadın kılığındaki Ehud Barak yanındaki sevgilisi rolündeki diğer ajana sarılır. Polis, sevgi dolu bir çiftin kucaklaşmasından başka bir şey göremez. Birkaç dakika içinde üç Kara Eylül yöneticisi öldürülür.”
 
Reaktör vurulunca...
İsrail’in, 5 Eylül 2007’de bir hava operasyonu ile Suriye’nin Kuzey Kore’nin yardımıyla Deyrizor’da kurduğu nükleer reaktörü yok etmesinin ardından yaşananlar şöyle anlatıldı:
 
“Suriye’nin karşılık vermesinden endişelenen Başbakan Olmert, Türkiye Başbakan’ı Tayyip Erdoğan’la derhal temas kurararak Başkan Esad’a bir mesaj iletmesini istedi. İsrail’in Türkiye’ye, Suriye’ye savaş açmak gibi bir niyeti yoktu, ancak Suriye’nin burunlarının dibinde nükleer bir güç haline gelmesini de kabul edemezdi.”
 
Kadın kılığında eylem
Kara Eylül örgütü üyeleri 5 Eylül 1972’de Münih Olimpiyatları’nda 11 İsrailli sporcuyu öldürdü. Daha sonra da örgüt yöneticileri gerçekleştirilen operasyonlarla birer birer öldürüldü. “MOSSAD-Büyük Operasyonlar” adlı kitapta bu operasyonlara İsrail eski başbakanlarından  Ehud Barak’ın da katıldığı anlatılıyor. Barak’ın bir operasyona kadın kılığında katıldığı ileri sürülüyor.

Milliyet