Ekmeği derin dondurucuya koyun

Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, Türkiye’de ekmek israfının fazla olduğuna dikkat çekerek, ambalajdaki ekmeğin israfı azalttığına işaret etti

Ekmeği derin dondurucuya koyun
10 Haziran 2013 Pazartesi 10:22 tarihinde eklendi.

Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, Türkiye’de ekmek israfının fazla olduğuna dikkat çekerek, ambalajdaki ekmeğin israfı azalttığına işaret etti. Özcan, ekmeğin buzdolabı değil derin dondurucuda saklanmasının ekmek israfının önüne geçeceğine belirtti.

Burcu Özcan, Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk hayatını kaybettiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi: “900 milyon kişi her sabah açlıktan ölme riskiyle güne başlıyor. Bu acı tabloya rağmen Türkiye’de günde 6 milyon, yılda 2 milyar adet ekmek çöpe gidiyor. Ekmek israfının en önemli nedenlerinden biri ise Türkiye’de paketli ekmek tüketiminin az olması ve ekmeği saklama koşulları konusundaki bilinç eksikliğidir.”

2007 yılında yılda 200 kilo kişi başı ekmek tüketimi ile dünyada en çok ekmek tüketen ülke olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğimizi vurgulayan Burcu Özcan, Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin verilerine göre paketli ekmek tüketimi artarsa, çöpe giden ekmeğin yüzde 50'sini kurtarma şansı olduğuna dikkat çekti.
Paketli ekmeklerin derin dondurucuda yaklaşık altı ay kadar rahatlıkla saklanabileceğini söyleyen Özcan, “Yemek istediğinizde ekmek kızartma ve tost makinelerinde ısıtarak ya da kendiliğinden çözünmesini bekleyerek ekmeğinizi ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.” diye konuştu. Özcan, herhangi bir şekilde bayatlamış, ancak küflenmemiş olan ekmeklerin de çeşitli yemek ve tatlılarda kullanılabileceğini sözlerine ekledi.


CİHAN