Ekonomi Bakanı Zeybekçi Kütahya'da

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Kütahya'ya geldi. Zeybekçi Kütahya programına Kütahya Valiliği ziyareti ile başladı.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Kütahyada
07 Şubat 2014 Cuma 13:43 tarihinde eklendi, 1.025 kez okundu.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin öğrenim hayatının lise bölümünde Kütahya İmam Hatip Lisesi'nde okuduğu öğrenci kütüğünü hediye etti. 12 Eylül askeri darbesinde Kütahya'da olduğuna değinen Zeybekçi, "12 Eylül darbesinin olduğu gün buradaydım. Arkadaşlarımızla birlikte üniversite kayıtlarımızı yaptırmaya gitmeden önce burada diplomalarımızı alıp öyle gidelim demiştik. O arkadaşlarımızdan biri de burada zaten. Diplomalarımızı aldığımız gece darbeye yakalandık. Mecburi ikamet olarak da burada kaldık, okulumuzun yurdunda." dedi.

Zaman Today's muhabiri Mahir Zeynelov'un sınır dışı edilmesi ile ilgili sorulan bir soruya, "O konuda bir bilgim yok." yanıtı veren Bakan Zeybekçi, Kütahya Valiliği ziyaretinin ardından Kütahya Belediye Başkanlığına geçti.

ASANSÖRDE KALDI

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça tarafından kapıda karşılanan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, başkanlık makamının bulunduğu 6. kata çıkmak üzere asansöre bindi. Asansörün bir süre hareket etmemesi üzerine AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, önce asansör düğmelerine bastı sonra da çalışmayınca asansöre vurdu. Korumaları tarafından diğer asansörün geldiğinin hatırlatılması ile ikinci asansöre geçen Bakan Zeybekçi, daha sonra Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'dan brifing aldı.


CİHAN