"Ekonomik Kriz"e dini bakış

İtalya'nın Modena şehrinde Müslümanların ve Katoliklerin oluşturduğu diyalog platformunda dinlerin ekonomik krize bakışı konuşuldu.

Ekonomik Krize dini bakış
23 Nisan 2013 Salı 21:04 tarihinde eklendi.

 

İnananlar olarak birlikte çalışmanın bu tip sorunların giderilmesinde fayda sağlayacağı görüşünün belirtildiği toplantıda İncil ve Kur'an'dan konuyla ilgili ayetler okundu.
 
Modena şehrinde faaliyet gösteren Milad Eğitim ve Kültürlerarası Diyalog Derneği'nin de katkıda bulunduğu ve Katolikler ile Müslümanların oluşturduğu diyalog platformunda dinlerin ekonomik krize bakışı konuşuldu. 
 
Dinlerin bu tip kriz durumlarına yönelik tavsiyeleri üzerinde durulan toplantıda Kur'an-ı Kerim'de geçen sadaka ve tasarruf terimleri açıklanarak, İslam'da iktisadi hayatı düzenlemede bu iki terimin ne kadar önemli olduğu anlatıldı. Toplantıda ayrıca İncil'den "Gözyaşlarıyla eken neşeyle biçer" mealindeki ayet ile Kur'an-ı Kerim'deki Bakara suresinin 155.ayeti olan "Biz mutlaka sizi biraz korku ile biraz açlık ile yahut mala, cana veya ürünlere gelecek noksanlıkla deneriz. Sen sabredenleri müjdele!" mealindeki ayet okundu.
 
Modena Belediyesi Politik ve Sosyal İşlerden sorumlu Daire Başkanı Francesca Maletti'nin de katıldığı toplantıya yaklaşık 100 kişinin iştirak etti. Maletti, bu tip programların önemine değinerek toplumu ilgilendiren böyle meselelerde birlikte çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.
 
Toplantı sonunda Türk çayı ikram edilirken, her iki dine mensup katılımcılardan da böyle bir toplantıya katılmaktan memnun oldukları yönünde görüş bildirildi.

CİHAN