Ekrem Dumanlı serbest, Hidayet Karaca tutuklandı

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ekrem Dumanlı serbest bırakıldı.

Ekrem Dumanlı serbest, Hidayet Karaca tutuklandı
19 Aralık 2014 Cuma 14:11 tarihinde eklendi.
14 Aralık operasyonu kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil 4 kişi ise tutuklandı.
 
Şüphelilerden Hidayet Karaca’nın örgütün yayın politikasına uygun yayınlar yaparak örgüt yöneticisi olduğu, şüpheliler Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslar’ın ise emniyet teşkilatı içerisinde var olan örgütlenmenin içerisinde yer aldıkları yönünde kuvvetli suç şüphelinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu belirtildi. Yüklenen suçun yasada öngörülen ceza miktarı işlendiği iddia edilen suçun önemli ve ciddi sayılan katalog suçlamalardan olması nedeniyle tutuklanma nedeninin ‘kanun gereğince’ var sayıldığı ifade edildi.
 
Şüphelilerin almaları muhtemel ceza gözönüne alındığında kaçma şüphelerinin bulunduğu, soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeniyle şüphelilerin delilleri yok etme, gizleme, tanık veya mağdurlar üzerinde baskı oluşturma şüphesinin bulunduğu, işin önemi, verilmesi beklenen ceza veya güvenlik önlemi değerlendirildiğinde anayasanın 13. Maddesinde ifade olunan ‘ölçülülük’ ilkesi uyarınca daha hafif koruma önlemi olan  adli kontrol uygulamasının bu aşamada yetersiz kalacağı ifade edilerek tutuklanmalarına karar verildi.
 
Ekrem Dumanlı'nın ise üzerine atılı suçu işlediği yönünde bu aşamada tutuklamayı gerektirecek ölçüde kuvvetli suç şüphesine dayalı somut deliller bulunmadığından, adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağından, tutuklamanın ölçülü olmayacağı kanaatine varılmakla, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama talebinin reddine, yurt dışına çıkmama suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar verildi.
 
 

DHA