Ekrem Dumanlı'nın içini burkan manzara

14 Aralık operasyonunda gözaltına alındıktan 6 gün sonra serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, gözaltına alındığı gün en çok etkilendiği olayın çalışanların kendisini göz yaşları içinde uğurlamaları olduğunu söyledi.

Ekrem Dumanlının içini burkan manzara
19 Aralık 2014 Cuma 23:46 tarihinde eklendi, 2.056 kez okundu.

Dumanlı, “Yeni muhabirler gördüm. Nasıl gözyaşı döküyorlardı. Bir ara içim burkuldu, gözüm dolacaktı. Bir daha arkama bakmadım. Onların kardeşilik halleri, ‘Ekrem abi Allah'a emanet’ böyle bir slogan duymadım. Nezarethaneye girdiğimde de abdest almaya gittim. O esnada o slogan kulağıma geldi tüylerim diken diken oldu.” dedi.

Dumanlı, Bugün TV'de Tarık Toros'un sorularını cevaplıyor. Dumanlı, “Beni en çok etkileyen şey; bazı arkadaşları, muhabir arkadaşları gördüm. Bazılarını uzaktan tanıyorum. Yeni muhabirleri gördüm. Nasıl gözyaşı döküyorlardı. Bir ara içim burkuldu, gözüm dolacaktı. O insanların bir suçu yok. Bu gazetenin dışı da içide aydınlıktır. Sevgi saygı esası vardır. Benimle teması olmayan çok arkadaşlar gördüm hatta bazıları çocukları ile gelmişti. Üzülmeyin, Allah emanet olun dedim. Onların kardeşilik halleri... 'Ekrem abi Allah'a emanet' böyle bir slogan duymadım. Nezarethaneye girdiğimde abdest almaya gittim. O esnada o slogan kulağıma geldi. Sonra gözlerimin önünden o ağlayan arkadaşlar gördüm.” diye konuştu.

Arama emri iş yeri adresine yazıldığı için gazetede beklediğini hatırlatan Ekrem Dumanlı, “12 Aralık Cuma günü ben Hidayet beyin adliyeye gittiğini bilmiyordum. Başsavcı ile görüşmüşler. Başsavcı başka bir savcıya yönlendirmiş. Onun odasına gitmişler. Biz öğlenden sonra oraya vardık. Bizim avukatlarımız da başsavcı Hadi Beyin yanına çıktı. Onun kesin sözü hakkınızda böyle bir soruşturma yok. Bu inandırıcı mı? Bana göre inandırıcı çünkü Hadi Bey görevi başladığında basın mensupları ile görüşmüştü. O zaman benden habersiz hiçbir savcı soruşturma başlatamaz, dedi. Biz tabi güvendik. Hakkımızda herhangi bir soruşturma yoktur, dedik. Bir gün sonra tekrar internetler karıştı, yine listeler yayınlandı. Baktık ki işin bir rasyonalitesi var. Bazı meslektaşlarımız bir twitter fenomeninin attığı üç beş tweetle bu kadar yaygara falan dediler. Biz birkaç tweet üzerine yol çıkmadık. Sağdan soldan yaptığımız araştırmada operasyonun yaklaştığı teyidini aldık. Biz bekledik sabah 6.30 da kapımıza dayandılar. Bazıları neden gazetede bekledi diyor. Arama emri hangi adrese yazıldıysa ben o adreste bekledim. Zaten bir kaç gün sonra bebek bekliyorum. Neden evi telaşa vereyim.” açıklamasını yaptı


CİHAN