Ekşi Sözlük'te hakaret davası

'Ekşi sözlük' adlı internet sitesi kurucusu ve üyesi 40 kişinin “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

Ekşi Sözlükte hakaret davası
17 Şubat 2014 Pazartesi 13:31 tarihinde eklendi.
'Ekşi sözlük' adlı internet sitesi kurucusu ve üyesi 40 kişinin “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.
 
'Ekşi sözlük' isimli internet sitesi kurucusu ve üyesi 40 kişinin, “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçunu işledikleri gerekçesiyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
 
“İNANÇLI BİR İNSANIM, BERAATİMİ TALEP EDİYORUM"
 
Anadolu 32. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'ekşi sözlük' isimli internet sitesinin kurucusu Sedat Kapanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Ş.C.E, internet sitesinde yer alan "evandro" adlı rumuzun kendisine ait olduğunu belirterek, “Allah başlıklı 'bizim memleketin en büyük sigortasıdır' şeklindeki yazıyı ben Keçecizade Mehmet Emin Fuat Paşa'nın sözünden alıntı yaptım. Hakaret söz konusu değildir. Söz konusu yazıları 2007 yılında yazdım. Suçlamaları kabul etmiyorum. İnançlı bir insanım beraatimi talep ediyorum" dedi. Sanıklardan Miray Erber ise iddianamede bahsi geçen 4 ana başlıktaki yazıları kendisinin yazdığını ifade ederek, “Kesinlikle İslam'a karşı herhangi bir düşmanlığım yoktur. Hakaretim de yoktur. Beraatimi istiyorum" diye konuştu. 
 
HAC ZİYARETİNE İLİŞKİN ANI
 
Ekşi Sözlük yazarı sanık Şebnem Şahin, söz konusu sitede “buralı" rumuzlu yazar olduğunu belirterek, 2001 yılında yazmış olduğu yazı nedeniyle yargılandığını ve babasının Hac ziyaretine ilişkin anlatmış olduğu bir anıya dayanarak yazı yazdığını kaydetti. Sanıklardan Ali Osman Göksel de yazdığı yazıların ifade özgürlüğü kapsamında ve tamamen mizansen olduğunu savunarak, beraatını talep etti.
 
MAHKEME: YAZI BAŞLIKLARINI KİM AÇTI ?
 
Mahkeme savunması alınan sanıkların duruşmadan vareste tutulmasına, duruşmaya katılmayan diğer sanıkların zorla getirilmesine karar verdi. Ekşi Teknoloji Bilişim A.Ş'ye müzekkere yazılmasına da hükmeden mahkeme hakimi, sanıkların yorumlarının bulunduğu yazı başlıklarının kim tarafından açıldığının belirtilerek mahkemeye gönderilmesini istedi. Duruşma ertelendi.
 
1' ER BUÇUK YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında 40 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, 3 büyük dinin ortak değerleri olan Allah, peygamber, Kuran, İncil, cennet, cehennem gibi kavramlara yönelik hisleri incitecek şekilde dini değerleri aşılama kastı olduğu belirtildi ve kişilerin 'ekşi sözlük' isimli internet sitesinde yer alan yazılarına yer verildi. 'ekşi sözlük' isimli internet sitesinin kurucusu Sedat Kapanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 40 kişiye “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçunu işledikleri gerekçesiyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Arzu KAYA, İstanbul DHA

DHA