El çabukluğuyla 1000 TL çaldı

GAZİOSMANPAŞA'da, para bozdurmak bahanesiyle işyerine giren bir kişi, kasiyeri oyalayarak el çabukluğu yöntemiyle 1000 TL çaldı. Şüpheli, işyerinin güvenlik kameralarına takıldı.

El çabukluğuyla 1000 TL çaldı
22 Ekim 2014 Çarşamba 17:30 tarihinde eklendi, 1.763 kez okundu.
Edinilen bilgiye göre olay, geçtiğimiz hafta 500 Evler Mahallesi, Eski Edirne Asfaltı'nda meydana geldi. Cadde üzerinde cep telefonu satan bir işyerine yanında iki kişiyle birlikte gelen şüpheli burada çalışanlara para bozdurmak istediğini söyledi. İşyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde şüphelinin beraberinde gelen iki kişi, diğer çalışanları soru sorarak oyalıyor. Şüpheli, kasada bulunan bir deste parayı alıp kasiyere gösteriyor ve parayı nasıl bozdurmak istediğini anlatmaya çalışıyor. Kasiyer, şüphelinin el çabukluğu yöntemiyle paranın bir kısmını avucunda sakladığını fark ediyor ve elindeki paraları çekerek alıyor. Ancak kasiyer, zanlının verdiği ve daha sonradan sahte olduğu anlaşılan 100 TL'yi bozduruyor. 
 
Bu defa, yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan başka bir iş yerine beraberindekilerle giren şüpheli, yine aynı yöntemle kasadaki paraları kasiyere göstererek parayı nasıl bozdurmak istediğini anlatmaya çalışıyor. Bu sırada, el çabukluğuyla 1000 TL'yi avucunda saklayıp hızlı hareketlerle cebine koyan şüpheli, parayı bozdurup işyerinden ayrılıyor. Akşam kasada eksik para olduğunu belirleyen çalışanlar güvenlik kamerası görüntülerini izleyince durumu anlıyor. Şüphelinin, paraları almayı başaramadığı işyerindeki kasiyer Gülbahar Kaya, "İşyerine 3 kişi beraber girdi. Diğerleri çalışan arkadaşları oyaladılar. Daha sonra diğer kişi ise benden 100 TL'yi bozdurmamı istedi. Sonra kasaya uzanarak bir deste parayı eline aldı. Paralar karışınca ben de durumu anladım ve elindeki paraları aldım" dedi.
 
Polis, şüphelilerin yakalanması için inceleme başlattı.