El Cezire'de Suriye depremi

Geçtiğimiz mart ayında El Cezire'den ayrılan eski çalışanların anlattıkları, kanalın Suriye krizindeki rolüyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

El Cezirede Suriye depremi
06 Nisan 2012 Cuma 14:49 tarihinde eklendi, 1.196 kez okundu.

 

Kanalın Suriye yayın politikasını protesto için ayrılan habercilere göre, Suriye ve Libya ile ilgili gerçekmiş gibi verilenler, El Cezire'deki editörlerin kendi fikirleri, gerçekler montaj yoluyla gizleniyor. 
 
El Cezire'den istifa eden 5 kişiden biri olan savaş muhabiri Ali Haşim, yaklaşık 5 ay önce canlı yayında Suriye ordusunun Lübnan sınırını bombaladığına ilişkin haberi yalanlayınca kanaldan ayrılması istenmiş. 
 
Yapımcı Ahmet Musa ise, El Cezire'de çalışmanın her muhabirin hayali olduğunu ama bu hayal depresyona dönüştüğünde bırakmak gerektiğini söyledi. 
 
Musa, "Suriye ve Libya ile ilgili gerçekmiş gibi verilenler kanaldakilerin kendi fikirleri. gerçekler montaj yoluyla gizleniyor" dedi. 
 
CANLI YAYINDA ÇOCUKTAN YARALI TAKLİDİ İSTENDİ
Çarpıtma haberlere örnek olarak kanalın muhabiri Ebu Salih'in Humus'ta küçük bir çocuktan ağır yaralanmış gibi yapmasını istemesi ve muhaliflerin öldürdüğü sivillerle ilgili görüntülerin askerler tarafından yapılan katliam gibi sunulması gösteriliyor. 
 
El Cezire'den istifa eden muhabirlerden biri de, "Gerçekleri bu kadar uzun süre gizlediğimiz için üzgünüm" dedi.