El Cezire'yi hack'lediler

Ortadoğu’nun en büyük medya kuruluşlarından Katar merkezli El Cezire, Suriyeli hacker’ların hedefi oldu.

El Cezireyi hacklediler
10 Eylül 2012 Pazartesi 09:30 tarihinde eklendi.

 

Devlet Başkanı Beşşar Esad taraftarı hacker’lar, büyük medya kuruluşlarına başlattıkları sahte haber saldırısını sürdürüyor. Rejim yanlısı korsanlar, Ağustos ayında Reuters’a düzenledikleri saldırının ardından, bu sefer El Cezire’nin uydu kanalını kendilerine hedef seçti.
 
El Cezire televizyonu, dün sabah Twitter hesabından attığı mesajda, kısa mesaj servisinin hacker’lar tarafından saldırıya uğradığını ve Katar Başbakanı’nın suikasta uğraması da dahil birçok sahte haberin geçildiğini açıkladı.
 
REUTERS DA NASİBİNİ ALDI
The Hacker News’in verdiği bilgiye göre, El Cezire’nin SMS servisine saldıran korsanlar kendilerini “Suriye Elektronik Ordusu” olarak tanıtıyor.
 
Hacker grubu, son bir hafta içinde El Cezire’ye yönelik ikinci saldırısını gerçekleştirirken, medya kuruluşuna ait çok sayıdaki sitede de Suriye rejimi yanlısı sloganlar ve fotoğraflar belirdi.
 
Suriyeli hacker’lar, son birkaç ay içinde düzenledikleri eylemleri arttırdı. Ağustos ayında Reuters haber ajansı iki gün içinde iki kez hack’lenmiş ve ajansın Twitter hesaplarından birinde Suriye rejimi yanlısı mesajlar belirmişti. Bu eylemin öncesine ise Reuters.com adresine muhalifleri temsil eden Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) lideriyle yapılan sahte bir röportaj konmuştu.

NTV