El Clasico dostça bitti!

Barcelona 1-0 öne geçtiği maçta, 10 kişi kalan rakibi Real Madrid karşısında üstünlüğünü koruyamadı ve iki takımda sahadan 1 puanla ayrıldı.

El Clasico dostça bitti!
17 Nisan 2011 Pazar 08:46 tarihinde eklendi, 1.422 kez okundu.

 

Dev maçta Messi'nin penaltı golü ile 1-0 öne geçen Barcelona, 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü koruyamadı. Real Madrid, 82. dakikada Ronaldo'nun penaltı golü ile 5-0'ın rövanşında 1 puanı alarak, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi öncesi moral kazandı.
 
Dünyanın merakla beklediği 'El Clasico' heyecanı, beklendiği gibi gerilim ve stres dolu başladı. İlk dakikalarda oyunu kotrolüne alan Katalan ekibi, Real Madrid'in hata yapmasını beklerken kalesinde de hızlı ataklarla tehlike yaşadı.
 
Bu ataklardan birisinde Barça savunmasının arkasına hareketlenen Sami Khedira'yı düşüren Adriano, maçın da ilk sarı kartını gördü. Tam da sevdiği noktadan frikiği kullanan Portekizli Cristiano Ronaldo, Valdes'i geçemedi.
 
Maçın ilk tehlikeli pozisyonu ise 19. dakikada Barcelona'dan geldi. Iniesta'nın güzel pası ile savunmanın arkasına hareketlenen Messi, kaleci Casillas ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli'nin vuruşu Casillas'ın ellerinde kaldı.
 
Barcelona dakikalar ilerledikçe Madrid kalesine daha tehlikeli gelmeye başladı. 26. dakikada çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. Messi'nin ara pası ile hareketlenen David Villa, kaleci Casillas'ı da geçti ancak yerde kaldı. Hakem Cesar Muniz Fernandez, devam kararı verdi. Katalan oyuncular bu pozisyonun ardından karşılaşmanın hakemine yoğun bir şekilde itirazda bulundu.
 
Real Madrid, maçın ilk 25 dakikasının ardından maçta dengeyi kurdu ve zaman zaman rakip kalede de etkili oldu. Özellikle Barcelona orta saha oyuncularından kaptıkları toplarla tehlike yaratan Madridli oyuncular, maçın 34. dakikasında önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Marcelo'nun pası ile ceza sahasına giren Cristiano Ronaldo, gol vuruşunu yapmadan araya Adriano girdi ve tehlikeyi önledi.
 
Maçın 44. dakikasında Messi fırtınası esti sahada. Sağ kanatta aldığı topla, kaleye paralel bir şekilde Real Madrid savunmasını geçen Arjantinli, peşine taktığı 4 eflatun-beyazlı oyuncuya rağmen şutunu çıkardı. Sert şutunda kaleci Casillas'ı yine geçemedi.
 
İlk yarının son dakikasında yine Adriano sahneye çıktı ve topu çizgiden çıkardı. Soldan kullanılan köşe vuruşunda Ramos yükseldi ve uzak direğe doğru topu yükseltti. Orada iyi yükselen Ronaldo'nun kafa vuruşu kaleci Valdes'i geçti ve ağlara gitmek üzereyken Brezilyalı Adriano çizgi üzerinden kafasıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.
 
İkinci yarıya da ev sahibi daha etkili başladı. 50. dakikada yaklaşık 25 metreden serbest vuruş kullanan Cristiano Ronaldo, direği geçemedi. Bu pozisyonun dönüşünde ise karşılaşmanın adeta kader anı yaşandı.
 
Sergio Busquets, savunmanın arkasına harika bir pas attı ve David Villa'yı kaçırdı. Raul Albiol ile mücadeleye giren Villa, rakibini geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldığı sırada yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Son adam olan Raul Albiol ise kırmızı kartla oyundan atılırken, Jose Mourinho'nun tüm planları alt üst oldu.
 
 
Penaltıda topun başına geçen Arjantinli, 53. dakikada Katalan takımını 'El Clasico'da 1-0 öne geçirdi.
Sahada 10 kişi kalan Real Madrid'in oyundan düşmesi beklenirken, eflatun-beyazlılar beraberlik golü için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Adebayor ve Ronaldo ile tehlikeli pozisyonlar da yakalayan Madrid ekibi, 57. dakikada Mesut'un da oyuna girmesiyle etkinliğini artırdı.
 
Real Madrid, bu baskısının sonucunu 82. dakikada kazandığı penaltı ile aldı. Sol kanattan ceza sahasına giren Marcelo, Daniel Alves'in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem maçta ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo, 10 kişi kalan Madrid ekibine beraberliği getirdi.
Real Madrid:1 Barcelona:1 (Ronaldo)
 
Ev sahibi Madrid, beraberlik golünün morali ile Barcelona kalesinde çok etkili pozisyonlar da buldu. Ancak bu pozisyonlardan gol sesi çıkmadı ve 'El Clasico' 1-1 beraber tamamlandı.
 
NTVSpor