El Clasico gecesi

La Liga’da heyecanla beklenen El Clasico perdesi bu gece aralanıyor. Lider Real Madrid en yakın takipçisi Barcelona’yı Bernabeu’da saat 23.00’te ağırlayacak

El Clasico gecesi
10 Aralık 2011 Cumartesi 13:33 tarihinde eklendi, 1.340 kez okundu.

 

Dünyanın en önemli ezeli rekabetlerinden biri olarak gösterilen Real Madrid-Barcelona karşılaşması bugün oynanıyor. El Clasico olarak adlandırılan ve bu sezon 2 takımı ilk kez karşı karşıya getirecek büyük mücadelede Eflatun-beyazlılar Katalan ekibi Barça’yı Santiago Bernabeu Stadı’nda TSİ 23.00’te ağırlayacak.
 
Bu sezon kurduğu kadro ile son yıllardaki Barcelona üstünlüğüne son vermek isteyen ve rakibinin 3 puan önünde lider durumda bulunan Real Madrid, şampiyonluk özlemini dindirmek adına atılacak en önemli adımın lacivert-kırmızılıları evinde yenmekten geçtiğini düşünüyor.
 
Barcelona cephesinde ise bu sezon ligde 14 maçta 49 gol kaydeden ve tüm kulvarlarda 15 kez üst üste kazanan formda Real Madrid’in yükselişini durdurma planları yapılıyor. Katalan ekibi, Real’in Alonso, Ronaldo ve Di Maria’lı kadrosunu  Xavi ve Iniesta gibi yıldızlarıyla bozguna uğratabileceğini düşünüyor. Katalanların en etkili silahı ise Messi tabii ki...
 
Mourinho ses vermedi
Düzenlediği sansasyonel  basın toplantıları büyük ilgi toplayan Jose Mourinho kritik mücadele öncesi basının karşısına çıkmadı. Real Madrid Teknik Direktörü dün gerçekleştirilen toplantıya yardımcısı Aitor Karanka’yı gönderdi. Karanka yaptığı açıklamada Portekizli hocanın maçla ilgili görüşlerinin İspanyol basınında zaten yer aldığı için toplantıya  katılmaya gerek görmediğini ifade etti.