El Kaide operasyonunda savcı sayısı 4'e çıkarıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, üç gün önce başlatılan Van merkezli operasyonu yürüten savcı sayısını 4'e çıkardı.

16 Ocak 2014 Perşembe 18:11 tarihinde eklendi.

Diğer yanda edinilen bilgilere göre yetkililer operasyonun İnsani Yardım Vakfı’yla (İHH) ilgili olmadığı yalnızca operasyon kapsamında aranan şahsın yardım kuruluşunda çalıştığı için aramanın iş yerinde ve evinde yapıldığı bildirildi.

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla Van merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen 13 kişinin ifade alma işlemi devam ediyor.

İşlemlerin daha hızlı yapılması için soruşturmayı yürüten savcı sayısını 4'e çıkaran başsavcılığın, ifadelerin tamamlanmasının ardından şüphelileri mahkemeye sevk edeceği öğrenildi. Bu arada, operasyon kapsamında Kilis'teki İHH İnsani Yardım Derneği'nde yapılan aramada polisler tarafından el konulan bilgisayarların, incelenmeden teslim edildiği belirtildi.

Operasyonun yardım kuruluşuyla ilgili olmadığı, yalnızca operasyon kapsamında aranan şahsın yardım kuruluşunda çalıştığı için aramanın iş yerinde ve evinde yapıldığı belirtildi. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de El Kaide örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltın alınanlar bu sabah adliyeye sevk edilmeye başlanmıştı. 6 ilde gözaltına alınan 25 kişiden sorgusu tamamlanan 13’ü adliyede işlemleri devam ediyor.


CİHAN