El Kaide'den Esad'a darbe

El Kaide terör örgütünün yeni lideri Eymen El Zevahiri, Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimini devirmek isteyen Suriyeli protestoculara destek verdi.

El Kaideden Esada darbe
28 Temmuz 2011 Perşembe 12:11 tarihinde eklendi.

 

Zevahiri, kökten dincilere ait bir internet sitesinde yayımlanan video mesajında, Suriyeli protestocuları Arap ve Müslüman ülkelerindeki fedakarlığın, kararlılığın ve zulme karşı mücadelenin bir örneği olarak niteledi.
 
Videoda beyaz bir elbise giydiği görülen, büyük gözlükler ve sarık takan, yanında da bir tüfek bulunduran Zevahiri, Suriyeli protestoculara ABD Başkanı Barack Obama ve ABD'nin kendilerinin yanında olduğunu zannetmemeleri konusunda uyardı. Zevahiri, "Amerika ve Obama'ya, 'özgürlük ve kurtuluş için yozlaşmış zalimlerden kurtulmak ve Müslümanların dininin özgürlüğü için mücadele ediyoruz' diyin" dedi.
 
Zevahiri, Washington'un Esad'ın yerini, kendisini takip edecek, İsrail'in çıkarlarını koruyacak ve halka biraz özgürlük bahşedecek yeni bir yöneticinin almasını istediğini ileri sürdü.
 
El Kaide lideri Zevahiri, Beşşar Esad'ı da "suç çetesi lideri, hainlerin soyundan gelen, yolsuzlukların en büyük hamisi, cellatların başı, terörizmle savaş adı altında İslam'a karşı savaşta Amerika'nın ortağı ve İsrail'in sınır muhafızı" olarak suçladı.
 
Zevahiri, uzun süre yardımcılığını yaptığı El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in mayıs ayında Pakistan'da Amerikan komandoları tarafından öldürülmesinin ardından geçen ay örgütün yeni lideri olmuştu.
 
Suriyeli protestocular, Esad'a karşı ayaklanmalarında dinin rolünün az olduğunu bildiriyor.