"El kaldırıp indirmekle rejim değişmez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Sanıyorlar ki el kaldırıp indirmekle rejim değişecek. El kaldırıp indirmekle rejim değişmez. Bizim rejimimiz yani Cumhuriyet, yani Cumhuriyet'in kuruluşu el kaldırıp indirmeyle olmadı" dedi.

El kaldırıp indirmekle rejim değişmez
04 Aralık 2016 Pazar 18:40 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Sanıyorlar ki el kaldırıp indirmekle rejim değişecek. El kaldırıp indirmekle rejim değişmez. Bizim rejimimiz yani Cumhuriyet, yani Cumhuriyet'in kuruluşu el kaldırıp indirmeyle olmadı" dedi. 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, hemşehri dernek ve federasyonlarının ortaklaşa düzenlediği 'Büyük Anadolu Buluşması'na katıldı. Ankara'daki buluşmada konuşan Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına değindi. 
 
El kaldırıp, indirmekle rejim değişmeyeceğini savunan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse şundan endişe etmesin. Mustafa Kemal ve arkadaşları nasıl Anadolu'nun, Trakya'nın bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele ettilerse ben dahil bütün arkadaşlarım, bütün Anadolu, Kuva-yi Milliye ruhuyla aynı mücadeleyi yeniden yapacağız. Sanıyorlar ki el kaldırıp indirmekle rejim değişecek. El kaldırıp indirmekle rejim değişmez. Bizim rejimimiz yani Cumhuriyet, yani Cumhuriyet'in kuruluşu el kaldırıp indirmeyle olmadı. Anadolu'nun, Trakya'nın sınırları birileri tarafından çizilmedi. Her metrekaresinde bu ülkenin insanlarının acısı, kanı, gözyaşı vardır, şehitlerimiz, gazilerimiz vardır, onlar bize yaşanacak bir Türkiye bıraktılar. Biz de evlatlarımıza, torunlarımıza yaşanacak bir Türkiye bırakacağız, bunun sözünü veriyoruz" diye konuştu
 
"MİLLETİN CEBİNDE BIRAK AVRO'YU, TÜRK LİRASI KALMADI"
 
Ekonomide kriz var, diye yastık altındaki Dolar'ların bozdurulması için çağrı yapıldığını dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Eğer siz Dolar bozduracak adam arıyorsanız, o ayakkabı kutularına Dolar istif eden adamı bulacaksınız, ona söyleyeceksiniz. Hani telefon ediyordu ya 'Oğlum, Dolar'ları bozdurdun mu?' diyor. 'Hayır babacığım, daha az miktarda kaldı.' diyor. 'Ne kadar kaldı?', '30-40 milyon Avro kaldı.' Niye ona demiyorsun da 'Oğlum şu Dolarları, Avroları bozdur.' diye, dönüp millete soruyorsun? Milletin cebinde bırak Avro'yu, Türk lirası kalmadı. Çiftçiye bakın, alın terinin karşılığını almıyor. Esnafa bakın, doğru dürüst siftah yapamıyor. Sanayiciye, ihracatçıya bakın, herkes perişan vaziyette. Şimdi korkarım, ekonomik krizin faturasını da size çıkaracaklar, 'Niye paraları bozdurmadınız, ekonomik kriz geldi.' diye. Aldıkları rüşveti bozdursalar vallahi ekonomideki kriz biter. Aldıkları rüşveti, yolsuzluğu, çaldıkları dolarları, avroları bozdursalar Türkiye'de Dolar sorunu olmaz"