El Nasır Türkiye'ye geldi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Başkanı Nasır Abdülaziz El Nasır, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

El Nasır Türkiyeye geldi
22 Şubat 2012 Çarşamba 18:35 tarihinde eklendi, 1.123 kez okundu.

Atatürk Havalimanı VIP Salonunda İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın tarafından karşılanan El Nasır, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki gelişmeler ve BM'nin gündeminde olan temel sorunlar üzerinde görüşme yapacaklarını kaydetti. 
    
Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceklerini ifade eden Nasır, bu görüşmelerin ardından tekrar bir konferans için İstanbul'a geleceğini söyledi. 
    
El Nasır, Türkiye'nin gelişmeler karşısındaki rolünün önemli olduğunu vurgulayarak, mayıs ayında bölgesel konulara ilişkin Türkiye'de bir konferans düzenlemeyi planladıklarını kaydetti. 
    
Türkiye'nin, BM Genel Kurul Başkanı olarak kendisine gösterdiği destekten dolayı teşekkür eden El Nasır, gazetecilerin, Tunus'ta düzenlenecek konferansa katılıp katılmayacağını sorması üzerine, söz konusu konferansın Suriye'ye karşı alınacak önlemler için iyi bir basamak olacağını ifade etti. 
    
El Nasır, bir gazetecinin, Suriye'de artan şiddet olaylarına ilişkin görüşünü sorması üzerine de şunları kaydetti: 
    
''Suriye hükümetinin halka karşı verdiği sözleri yerine getirmesi ve halkın özgürlüklerini sağlayacak görevleri yerine getirmesi için bir an önce devam eden şiddet olaylarına son vermesi gerekir. Suriye'deki şiddet olaylarına karşı BM ve dünya kamuoyu sessiz kalmayacak ve daha çok baskı uygulayacak.''