Elazığ İHH Şubesi, Suriye'ye 15 TIR gönderdi

Elazığ'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şubesi, Suriye'nin iç kesimlerinde açlıktan ölen insanlara ulaştırılmak üzere 13'ü un, 2'si battaniye ve giyecek olmak üzere 15 TIR yardım malzemesini, törenle Suriye'ye gönderdi.

02 Şubat 2014 Pazar 19:21 tarihinde eklendi.
 
 
Elazığ Tren Garı Meydanı'nda yan yana dizilen 15 TIR ile birlikte basına poz veren İHH Elazığ Şubesi üyelerinin düzenlediği törene, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı ve Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit yanılmaz da katıldı.
 
Geçen yıl 8 tır insani yardım malzemesini Suriye'ye ulaştırdıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, "Geçen sene 8 TIR insani yardım malzemesini Suriye'ye ulaştırmıştık. Bu sene de yine yapmış olduğumuz çalışmalarla bu sayıyı 15'e ulaştırdık.

Buradan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu sebeple bu yıl Elazığ'dan toplamda çıkmış olan tır sayımız 23 olmuş olacak. 23 rakamını özellikle tutturmaya çalıştık, Elazığımız'ın plakası olduğu için. Gerek geçen yıl, gerek bu yıl göndermiş olduğumuz malzemelerin toplam maliyeti 700 bin lira. Binlerce insana aş, yiyecek ve ısınma imkanı temin edecek olan bu yardımlar, bizzat Suriye'nin iç taraflarına ulaştırılacak.

Yani Suriye'nin öte tarafında, Türkiye sınırına girmiş olan insanların bir şekilde ihtiyaçları giderilmekte ama Suriye'nin içerisinde, sizlerin de yakından takip ettiğiniz gibi ciddi açlıklar, açlıktan kaynaklı ölümler yaşanmakta. Bu drama seyirci kalmama adına iç taraflara, özellikle götürmeye çalışıyoruz" dedi.
 
Suriye'ye giden TIR'lara yönelik yollarda baskınların yapıldığını ifade eden Kılıçı, "İHH bir duruşu simgeliyor. Biz bu duruştan hiçbir zaman vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Her ne kadar bazıları İHH'yı karalamaya çalışsalar da, onların bu karalamalarına rağmen bizler merhamet ve vicdan kervanını devam ettirmeye çalışacağız.

Demin arkadaşlarımız şu teklifi yaptılar; Şu TIR'lardan birini açalım. Basın mensupları çeksin. Undan başka bir şey yok, bu TIR'larda diye ilan edelim dediler. Ama ben hayır o kadara gerek yok dedim. Bunu dahi teklif etti arkadaşlarımız.

Çünkü İHH'yı karalamaya çalışanlar aslında bu toprakların vicdanını karalamaya çalışanlardır. Merhamet kanalını karalamaya çalışanlardır. Bize ulaşmaya devam etsinler. Her hafta, 15 günde bir biriktirdiğimiz an, her gün devamlı TIR'ları göndermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmanın ardından 15 TIR dolusu yardım malzemesi, yapılan dua ile birlikte Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.

DHA